2/06/2014

Lakritsihimon taltuttavat vadelmamuffinssit



Todellinen suomalainen rakastaa lakritsia ja salmiakkia, eikös niin? Tämä resepti on siis omistettu meille kaikille lakritsihimossa kärvisteleville pohjoisen maan asukeille. 

Lakritsijuurijauhe taitaakin olla yksi hauskimmista leivontaan liittyvistä uutuuksista, joihin olen tutustunut viimeisen vuoden aikana. Ensimmäistä pussia ostaessani en kuitenkaan todellakaan tiennyt mihin sitä voisi käyttää. Uskollinen Google antoi kysymykseeni useita hyviä vastauksia, joista tämä resepti oli ylitse muiden. Lakritsijuurijauhetta tulee pohjataikinaan, jossa se todellakin maistuu. Olin aikeissa laittaa jauhetta myös kuorrutukseen, mutta ajattelin sen olevan siinä liian hallitsevan makuista. Armas mieheni, joka lähinnä karttaa leivonnaisia, piti näistä muffinsseista paljon. Eivät kuulemma olleet liian makeita. Tosin kysyessäni huomaako hän maussa mitään erikoista, sain vastaukseksi "maistuu paljon tummalta suklaalta!". Noh, uskokaa silti että kyllä se lakritsikin siellä maistuu!
P.S. Välillä on ihan okei vain huitasta kuorrutus muffinssin päälle, eihän se edes vaikuta makuun ;)




Lakritsi-vadelmamuffinssit n. 12 kpl

(Koti ja keittiö, 05/13)

130g voita
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
3,5 dl jauhoja
3 rkl lakritsijauhetta
1,5tl leivinjauhetta
1,2 dl maitoa
1,5 dl vadelmia

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen jauhoja ja maitoa. Pyöräytä lopuksi vadelmat taikinaan. Jaa taikina 12 muffinivuokaan. Muffinssit eivät lässähdä, jos pasitat ne silikonivuoissa tai muffinssipellillä. Paista 180 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Kuorrutus:
2,5 dl vispikermaa
200g tuorejuustoa
sokeria

Koristeeksi turkinpippurirouhetta.


- Henna

2 kommenttia:

  1. Hmm..enpäs ole törmännyt lakritsijuurijauheeseen. En tosin ole leivontahyllyllä tutkiskellut mitä kaikkea kivaa sieltä voisi löytyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime aikoina sitä on alkanut ihan hyvin jo löytymään. Oon nähnyt ainakin Halpa-hallissa, Tigerissa, Punnitse & säästässä ja joissain isommissa marketeissa. Ne pussit on kyllä niin vaatimattoman näkösiä ettei huomio niihin kiinnity :D

      Poista

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!