2/18/2014

Leivonnaisten klassikot: Hanna-tädin kakut

 

Hanna-tädin kakut ovat todellisia klassikoita. Niitä on leivottu koulussa kotitaloustunnilla vuosikymmenten ajan ja monelle ne ovat niitä ensimmäisiä itsetehtyjä leivonnaisia. Siitä huolimatta en itsekään ole vuosiin leiponut Hanna-tädin kakkuja, vaan ne ovat jääneet muistini onkaloissa jonnekin uutuuskeksien alle. Miettiessäni tätä leivonnaisten klassikot-sarjaa, muistuivat Hanna-tädin kakut heti mieleeni ja ne oli ehdottomasti lisättävä mukaan.

Minusta nämä keksit maistuvat jotenkin lohdullisilta ja kotoisan turvalliselta. Niiden maku on tuttu vuosien takaa, mummun kahvipöydästä hieman kielletyn kahvikupposen kaverina. Lapsena sain silloin tällöin juoda mummulassa kahvia aivan omasta todella pienestä kultareunuksisesta kupista, siinä jos jossakin oli juhlan tuntua! Sen jälkeen kahvi ei ole vielä koskaan maistunut niin hyvältä. Näiden kakkujen kaveriksi täytyy keittää oikein hyvät kahvit ja juoda se juuri sellaisista pienistä koristeellisista kupeista.


Hanna-tädin kakut (n. 75kpl)

(resepti: Valio)

200g voita
2dl kuohukermaa
3dl sokeria
1,5tl leivinjauhetta
5,5dl vehnäjauhoja
3dl perunajauhoja

Sulat voi, anna jäähtyä hetki. Lisää sokeri ja kerma. Yhdistä jauhot keskenään ja lisää taikinaan. Anna taikinan jäähtyä jääkaapissa hetken aikaa, jolloin sen työstäminen on helpompaa. Pyörittele taikinasta palloja (halkaisija n. 2cm). Paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes kakut saavat hieman väriä. Valmiit kakut säilyvät huoneenlämmössä tiiviissä rasiassa, mutta ne voi myös pakastaa.

 - Henna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!