2/17/2014

Lime-mustikkaduetot


Mustikka ja lime ne yhteen soppii ja täydellisesti soppiikin! Olen useamman kerran kuullut hehkutettavan tätä makuparia, enkä turhaan. Vielä kun mukaan yhdistää kermaisen vaniljakiisselin, on nautinto valmis.

Resepti on hyvin yksinkertainen ja helppo valmistaa, mutta se pitää tehdä edellisenä päivänä. Maku nimittäin on ehdottomasti kylmänä parhaillaan. Vaniljakiisselin päälle keitetään mustikkakompotti eli eräänlainen hilloke. Itse tietenkin hätiköin ja kaadoin kattilaan vahingossa kaikki mustikat kerrallaan jolloin tuloksena oli enemmänkin hillo. Tarkoituksena on siis lämmittää vain puolet mustikoista ja lisätä loput myöhemmin. Näin hillokkeen rakenne pysyy parempana ja osa marjoista pysyy kokonaisina.

Lime-mustikkaduetot (4 tavallista annosta)


3dl kuohukermaa
90g sokeria
2 limen kuori raasteena ja mehu
1tl maissijauhoja
4rkl vettä
250g mustikoita

Mittaa kerma ja 75g sokeria paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna muedolla lämmöllä kunnes sokeri sulaa. Lisää kaikki limen mehu ja toisen kuoriraaste. Hämmennä jatkuvasti 1 minuutti kunnes seos sakenee. Kaada seos tarjoiluastioihin ja laita jähmettymään jääkaappiin.

Laita loput sokerista, toisen limen kuoriraaste ja maissijauhot kattilaan. Sekoita vesi joukkoon vähitellen kunnes seos on tasaista. Lisää puolet mustikoista ja kuumenna keskilämmöllä kunnes mustikat pehmenevät ja seos sakenee. Nosta kompotti liedeltä ja lisää liput mustikoista. Siirtä jääkaappiin jäähtymään.

Lisää mustikkakompotti vasta ennen tarjoilua laseihin.

- Henna

2 kommenttia:

  1. Oijoi! Tämä vaikuttaa niin hyvältä että otanpa ohjeen talteen! En olisi itse tullut ajatelleeksi tuota makuparia.

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla! :) Toivottavasti tykkäät!

    VastaaPoista

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!