3/23/2014

Maapähkinä-suklaapiirakka ilman uunia ja liivatetta


 Lähes kaikki leipominen tarvitsee avukseen joko uunin, hellan tai liivatetta. Toisin sanoen leivonta ilman näitä välineitä saattaa osottautua lähes mahdottomaksi. Koska nyt keväällä joudun elämään lähes viisi kuukautta uunitonta elämää, päätin ottaa haasteen vastaan ja valmistaa piirakan ilman uunia ja liivatteita. Tuloksena syntyi seuraava maapähkinävoita ja suklaata sisältävä piirakka, ja rehellisesti sanottuna olin lopputulokseen yllättävän tyytyväinen. Reseptiä on myös helppo muunnella tilanteen mukaan ja käyttää reseptissä vaikka valkosuklaata ja mansikoita - varmasti toimisi erinomaisesti kesällä mökillä kun yllätysvieraat päättävät tulla kylään! Mieheltä tuli piirakalle arvosanaksi täyskymppi, ilmeisesti pähkinä-suklaayhdistelmä siis on lyömätön! Kuvauksen ja koristelun kanssa tuli taas kerran kiire, kun piti päästä heti syömään :) Fiinimmän ulkomuodon piirakkaan voisi saada kermavaahtopursotuksilla tai sulatetulla suklaalla tehdyillä kuviolla.

 

Maapähkinä-suklaapiirakka ilman uunia


Pohja

150 g Digestive-keksejä
50 g sulatettua voita

Täyte

200 g suklaanmakuista tuorejuustoa (esim. Philadelhpia)
2 dl kermaa
1 1/2 dl maapähkinävoita
oman maun mukaan sokeria

päälle

suolapähkinöitä
suklaarouhettaMurskaa keksit hienoksi murskaksi ja yhdistä voisulan kanssa. Voitele piirakkavuoka ja painele keksiseos vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, maapähkinävoi ja sokeri ja sekoita tasaiseksi. Levitä piirakkapohjan päälle. Koristele suolapähkinöillä ja suklaarouheella. Nosta jääkaappiin mielelään vähintään tunniksi ennen tarjoilua.


- Suvi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!