3/11/2014

Puolukkacurd


Usein leivonnassa käytetään ainoastaan kananmunan valkuaiset. Ruoan roskiin heittäminen tuntuu usein ahdistavalta, mutta harvemmissa resepteissä käytetään pelkästään keltuaisia, eikä aina tee mieli munakasta. Yksi nopea tapa käyttää ylimääräiset keltuaiset hyväksi on keittää lemoncurdia. Tällä kertaa halusin kuitenkin kokeilla jotain uutta, ja päätin vaihtaa sitruunan tilalle kotimaisen supermarjan, puolukan. Lähestyin kokeilua hieman skeptisin mielin, mutta lopputulos oli erittäin miellyttävä. Yllätyin etenkin erittäin kauniista väristä minkä puolukka toi. Puolukkacurdia voit käyttää vaalean leivän päällä, vohveleiden tai lettujen välissä, skonssien kaverina tai vaikkapa täytekakun välissä - you name it! Curd säilyy jääkaapissa ehkä noin viikon verran.


Puolukka-curd


3 dl puolukkasurvosta
3 kananmunan keltuaista
0,75 dl sokeria
1/2 vaniljatanko
100g kuutioitua voita

Paseeraa puolukat painelemalla niitä tiiviin siivilän läpi niin, että neste irtoaa, ja että kuoret jäävät siivilän sisälle. Tarvit n. 11/2 dl paseerattua puolukkaa. Laita puolukkaseos, sokeri, keltuaiset sekä vaniljatanko- ja siemenet kattilaan, ja kiehauta muutaman minuutin ajan kunnes seos paksuuntuu. Nosta seos liedeltä ja lisää joukkoon kuutioitu voi. Sekoita kunnes voi on sulanut tahnaan, ja kaada kannelliseen lasipurkkiin. Säilytä kylmässä.

- Suvi


2 kommenttia:

  1. Hetikun mä näin tän reseptin ni ajattelun et kuin hyvä tää oliskaan jonku kuppikakun täytteenä. Pakko kokeilla, kiitos! :)

    http://ellysinbakemyday.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!