5/27/2014

Kahvikissa- kahvinmakuinen suklaakakku

 

Olipa kerran kakkumasennusta poteva kotileipuri nimeltään Henna. Hän oli viimeisien kuukausien aikana leiponut herkun jos toisenkin, mutta nyt olivat ideat kerta kaikkiaan karanneet kakkuavaruuteen. Leipomisintoa ruokittiin herkullisilla resepteillä ja kirjalla jos toisellakin. Mutta eipä syntynyt kakkua, ei vaikka kuinka ponnisti. 

Eräänä synkän kakuttomana päivänä hän avasi Instagramin. TADAA! Siellä se oli, eläimenmuotoinen kakku, tarkemmin sanottuna hylje. Kyllä, hylje! (http://cococakeland.com/tutorials/arr-arr-make-a-baby-seal-cake/) Lapsellisen näköinen. Ilo palasi keittiöön, nyt täytyi leipoa eläinkakku! Hymyssä suin osti hän puoli kiloa suklaata ja kaikenmaailman kakkutarpeita ja alkoi leipomaan. Vielä linja auki Istanbuliin führer-Suville ja kahvikissa oli syntynyt. 

P.S. Jos et ole yhtä lapsellinen kuin allekirjoittanut, jätä korvat sun muut pois niin saat fiinimmän leipomuksen! Mutta harkitse vielä...

Kahvikissa- kahvinmakuinen suklaakakku

Pohja

100g voita
2dl sokeria
2 kananmunaa
0,5dl kermaa
1dl vahvaa kahvia
1dl tummaa kaakaojauhetta
2,5dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta

Sulata voi pehmeäksi mikrossa. Sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi. Levitä leivinpapeoidulle uunipellille ja paista noin 10 minuuttia 175 asteisessa uunissa. Jäähdytä kakkupohja.

 

Suklaa-kahvitäyte

4 valkuaista
2,5dl sokeria
n. 5rkl vahvaa kahvia
200g voita
350g tummaa suklaata

Vatkaa valkuaisia ja sokeria vesihauteessa (tarkista ettei vatkauskulhon pohja kosketa kiehuvaa vettä!) kunnes vaahto on marenkimaista ja sokeri on sulanut eikä sokerikiteitä enää tunnu. Ota kulho vesihauteestaja jatka vatkaamista kunnes marenki hieman jäähtyy. Sulata suklaa. Vatkaa pehmeää voita kuohkeammaksi. Vatkaa marenkivaahtoon suklaa, sitten voi ja lopuksi kahvi. Kahvin määrä saattaa vaihdella. mutta lisää sitä sen verran että täyte on pursotettavaa.

Kakun kokoaminen

Kakku kootaan ylösalaisin keskikokoiseen kulhoon. Vuoraa kulho kelmulla ettei kakku tartu kiinni kulhoon ja hajoa kumottaessa. Leikkaa kakkulevystä sopivankokoisia pyöreitä paloja. Kokoa kakku kulhoon laittmalla vuorotellen kakkupohjia ja täytettä. Kostuta jokaista kerrosta (viimeistä vain vähän) vahvalla maitokahvilla. Täytettä tulee väliin n. 1/3 ja loput pursotetaan kakun koristeeksi.Anna kakun jähmettyä jääkaapissa ennen kumoamista.

Koristele kakku pursottamalla kuorrutusta tähtityllalla. Muotoile marsipaanista kissan korvat, nenä, suu ja silmät ja viimeistele kakku niillä.

 
- Henna

2 kommenttia:

  1. mitä tämä tarkoittaa (tarkista ettei vatkauskulhon pohja kosketa kiehuvaa vettä!) miten se käytännössä toteutetaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!
      Käytännössä siis vettä ei tarvitse laittaa kovinkaan paljon kattilan pohjalle, ja vatkauskulhon tulee olla sen verran isompi kuin kattila, ettei se uppoa pohjaan asti, ja siten ole kosketuksessa veteen. Vatkauskulho on siis tavallaan "kansi" kattilalle, ettei vesihöyry pääse haihtumaan.

      Poista

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!