10/25/2014

Halloweenin hämähäkkikeksit


Yksi ensimmäisistä Halloween-muistostani liittyy luonnollisesti lapsuuteeni. Olin ilmeisesti TVstä nähnyt, kuinka amerikkalaiset lapset kulkevat talosta taloon ja kysyivät "karkki vai kepponen" ja kysymyksen seurauksena korit täyttyvät erilaisista herkuista. Päätin sitten, että karkkia on saatava. Leikkasin vanhaan lakanaan silmäaukot, ja hiippailin salaa äidiltä ulos etuovelle. Kun olin soittanut asiaankuuluvasti ovikelloa ja äiti tuli avaamaan oven, huusin iloisesti "karkki vai kepponen" ja odotin luonnollisesti suurta karkkisaalista. Kuten arvata saattaa, suunnitelmani ei sujunut ihan ennalta odotetulla tavalla. Äiti katsoi minua viisi sekuntia ja sulki kylmänrauhallisesti oven. Sen jälkeen ymmärsin, että olisi odotettava vielä muutama vuosi ennen kuin trendi rantautuisi kunnolla Suomeen...


Vasta viime vuonna pääsin ensimmäistä kertaa osallistumaan Halloween-naamiaisiin. Olen tosin jo useamman vuoden haaveillut omien juhlien järjestämisestä, mutta aina järjestämiselle on tullut jokin este (kaikki muusikot varmasti tietävät mistä puhun..) Amerikassa kyseessä on kuitenkin lähes elämää suurempi juhla, ja kaikki leivontablogit pursuavat erilaisia kauhu-teemaisia leivonnaisia ja ruokia. Tänä vuonna päätin vihdoin kantaa oman korteni kekoon, ja lopputuloksena syntyivät nämä helpot hämähäkkikeksit. Idean löysin täältä. Halutessasi voit dipata suolakeksitikut suklaaseen, mutta varoituksen sanana, silloin jalkojen kiinnittäminen on astetta hankalampaa ja sottaisempaa. Luulen, että keksit nousevat etenkin lasten suosikeiksi, mutta ensituntumalta kyllä keksit tuntuvat tuovan iloa myös aikuisille.


Vaikka en itse mikään näpertelijä olekaan, niin nämä keksit olivat helppoja koristella. Aluksi harmittelin kun kotoa ei löytynyt ranskanpastilleja, mutta oikeastaan etenkin nuo oranssit amerikanpastillit sopivat silmiksi (kirjaimellisesti) loistavasti!


I`m your new spider friend!


Suklaa-kookoskeksit (n. 16kpl)


100 g suklaata
2 kananmunan valkuaista
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl kaakaojauhetta
150 g kookoshiutaleita (4 dl)

Sulata suklaa. Vatkaa valkuaiset, sokeri ja kaakaojauhe kevyesti keskenään. Sekoita joukkoon suklaa ja kookoshiutaleet. Nosta jääkaappiin viilenemään n. 30 minuutiksi. Pyörittele taikinasta n. ruokalusikallisen kokoisia taikinapalloja. Paista 175 asteessa 15 minuuttia.

Koristeluun

pretzel-tikkuja
(sulaa suklaata)
ranskan/amerikanpastilleja
Tomusokerikuorrutetta

Paloittele pretzel tikuista jalkoja. Tarvitset neljä jalkaa/hämähäkki. Halutessasi kuorruta jalat sulalla suklaalla (muista antaa suklaan jähmettyä!). Painele jalat kiinni kekseihin niiden ollessa vielä lämpimiä. Tee tomusokerikuorrute yhdistämällä tomusokeria ja hieman vettä, yritä tehdä kuorrutteesta mahdollisimman paksua, ettei se valu. Kiinnitä kaksi karkkia silmiksi hämähäkille, ja tee lopuksi kuorrutteella silmäpallukat karkkeihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!