10/03/2014

TuplasuklaamuffinssitJostain kumman syystä olen täysin unohtanut muffinssien olemassaolon viime aikoina. Yhtenä päivänä sitten ymmärsin, että nyt on aika taas leipoa suklaamuffinsseja - eikä mitä tahansa muffinsseja, vaan tuplasuklaamuffisseja. Resepti on  ihanan helppo, työläin osa taitaa olla suklaan pilkkominen. Usein katselen kateellisena kuvia muiden teknisesti hankalista leivonnaisista ja koristeista, ja joudun kerta toisensa jälkeen toteamaan, että omat hermoni eivät ainakaan vielä moiseen pysty. Erityisesti haluan nostaa hattua kakkutaiteilijoille, sillä se jos joku on taidetta. Vaikka kakut eivät suurin intohimoni olekaan, on niitäkin tullut väännettyä jos jonkinmoista, ja en kertaakaan ole ollut tyytyväinen lopputulokseen. Siis en kertaakaan. Aina kun teen täytekakun, haluaisin heittää sen roskiin koska pystyn näkemään vain sen virheet. Olen tehnyt aiheen innoittamana myös laulun, joka löytyy täältä.
 

Onneksi tällä kertaa en leiponut kakkua, vaan näitä muffinsseja. Koska koristelu ei ole suurin vahvuuteni, niin suosin yleensä vähän-rustiikkisen-huolimattomasti-sinnepäin - tyyliä.  Se tuntuu onneksi olevan vielä edes vähän muodikasta, joten kai sitä minullakin on toivoa. Ja come on, kun leipoo tälläisiä herkkuja niin sitä on aina niin kova kiire maistamaan, että eihän sitä tuntikausia kerkeä alkaa miettimään, että kuinka sen valkosuklaan päälle laittaisi. Nyt se on näin, ja ensi kerralla toisin. Ja joskus ei ollenkaan, jos vaikka leivonnan loppuvaiheessa hoksaa valkosuklaan loppuneen.


Tuplasuklaamuffinssit (n.15kpl)


3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl aitoa kaakaojauhetta
2 1/2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
100 g sulatettua voita
2 kananmunaa
2 1/2 dl maitoa
135 g rouhittua maitosuklaata

pinnalle valkosuklaata

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita sulatettu voi, munat ja maito kulhossa toisessa kulhossa ja yhdistä kuivien aineiden kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikinamuffinssi vuokiin, ja paista 200 asteessa n. 15-18 minuuttia.

----
Vinkki! Kun paistat muffinsseja, käytä ehdottomasti apuna muffinssivuokaa tai vaihtoehtoisesti silikonisia muffinssivuokia. Jos kuintekin joudut käyttämään pelkkiä paperisia vuokia, laita vuokia ainakin kaksi päällekän, ettei taikina uunissa leviä pitkin peltiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!