10/27/2014

Täydellisen aamun salaisuus : Banaani-kookosletut


Banaaniletut villitsivät somen suurinpiirtein vuosi sitten. Etenkin kun yhtäkkiä hiilihydraateista ja etenkin vaaleista jauhoista oli tullut kirosana, keksi joku, että lättyjäkin voi tehdä ilman jauhoja. Perinteisissä banaaniletuissa yhdistetään ainoastaan banaania ja kananmunaa. Itsekin näitä useita kertoja tehneenä turhauduin lopulta paistamisen vaikeuteen, sillä tuntui, että  lätyt menivät joka kerta rikki tai paloivat. Niinpä letturakastajana päätin tuunata tästä reseptistä paremmin toimivan. Halusin kuitenkin säilyttää lettujen terveellisyyden. Päädyin lopulta lisäämään taikinaan hiukan kookosjauhoja, jotka sisältävät 42% kuituja, 19 % proteiinia ja vain 21% hiilihydraatteja. Lisäsin taikinaan myös hiukan leivinjauhetta muhkeamman koostumuksen aikaansaamiseksi. Kokeilusta tuli toisella kerralla todella onnistunut, kun lisäsin hieman kookosjauhon määrää. Näitä lettuja voi todella nauttia hyvällä omallatunnolla myös arkiaamuina!


Banaani-kookosletut


4 munaa
2 banaania
3 rkl kookosjauhoa (mantelijauhokin käy)
1 tl leivinjauhetta

paistoon kookosöljyä/rypsiöljyä/voita

Muussaa banaanit, ja sekoita muiden aineiden kanssa hyvin sekaisin. Nostele 2 rkl taikinaa/lettu öljytylle paistinpannulle. Paista keskilämmöllä n.2-3 minuuttia/puoli.

------
Vinkki! Jos paistat lettuja liian kuumalla pannulla, letut palavat ja ovat vaikeita kääntää koska taikina ei ole kerinnyt kypsyä tarpeeksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!