10/22/2014

Syötävän hyvät vinkit KööpenhaminaanElokuun loppupuolella tuli käytyä muutama päivä Kööpenhaminassa, ja ajattelin jakaa teille muutaman ehdottoman suosikkipaikkani tuolta reissulta.
Kuin sattumalta aivan hotellimme vieressä sijaitsi paikallinen Strangas dessert boutique. Strangaksesta saat tuoreiden leipien lisäksi kaupungin parhaat leivokset. Päädyin tilaamaan valkosuklaa-mansikka leivoksen ja suolakaramelli, mansikka-basilika ja sitruuna-lilja macaronit. Leivos ja macaronit olivat suussasulavan hyviä.
Aina uudessa paikassa käydessä alkaa harmittamaan kun ei jaksa syödä määräänsä enepää - etenkin kun on juuri syönyt aamiaiseksi elämänsä täydellisimmän Eggs Benedictin. Hintatasoltaan paikka ei ole halvin, mutta laadusta kyllä mielellään maksaa.

Strangas dessert boutique
Åboulevard 7
1635 København V

Overfor - kahvila/aamupalapaikka

Tämä kahvila löytyi, kun kysyimme hotellimme respasta hyvää aamupalapaikkaa. Onneksi kysyttiin, sillä tämä oli yksi elämäni täydellisimmistä aamupalakokemuksista. Listalta sai valita joko valinnaisen menun (yksi vaihtoehto/osio) tai yksittäisiä aamiaisia. Minä ja ystäväni päätimme tilata Eggs Benedictit. Taas kerran kannatti luottaa intuitioon, sillä Overforin Eggs Benedict oli vertaansa vailla. Paljon ilmakuivattua kinkkua, täydellisesti kypsennetty uppomuna ja ihanan kevyt hollandaise-kastike. Kun kehuin annosta tarjoilijalle, hän tuntui olevan hyvin otettu palautteesta, ja kertoi, että annos on aivan uusi, ja että aivan kaikki leivästä lähtien tehdään paikan päällä itse. Myös aamiaislautaset olivat hyviä ja ne sisälsivät erinomaisia leipiä, makkaraa ja makean leivonnaisen. Erittäin lämmin suositus hyvän aamupalan ystäville.

Overfor
Rosenørns Alle 32
1970 Frederiksberg

Se täydellinen Eggs Benedict
Notre Dame - keittiötarvikeliikeNotre Dame on jokaisen ruoka- ja leivontatarvikeintoilijan taivas. Tarjolla on lähes mitä tahansa erilaisista kipoista ja kulhoista erilaisiin servetteihin ja liinoihin. Liike on todella iso ja hintataso mielestäni kohdallaan. Onneksi muu matkaseura ei ollut ihan niin fiiliksissä kyseisessä kaupassa, niin pystyin jotenkin hillitsemään itseni, enkä jäänyt esimerkiksi jumittamaan liikkeeseen koko päiväksi. Salaisesti haaveilin palaamisesta vielä seuraavana päivänä, mutta lopulta totesin, että en halua hukata muiden aikaa enempää koska aikaa oli muutenkin vähän ja nähtävää paljon. Ehdottomasti paras leivonta/ruokatarvike liike missä olen koskaan käynyt. Toivottavasti palaan pian.


Notre Dame 
Nørregade 7
1165 København


Täältä et varmasti joudu lähtemään tyhjin käsin!


Wulff og Konstali - leipomo/kahvilaViimeisenä suosituksena Copenhagen cakes - blogin pitäjän Kööpenhaminan suosikkikahvila Wulff of Konstali. Olin jo yli vuoden kuolannut kyseisestä paikasta otettuja kuvia instagrammissa, ja olin onneni kukkuloilla kun tajusin, että vihdoin ja viimein pääsen itse testaamaan paikan! Wulff og Konstalilla on kaksi toimipistettä, ja me päädyimme niistä pienempään, joka sijaitsee hieman lähempänä keskustaa. Välttämättä ihan kävelymatkan päässä kahvila-leipomo ei siis ole, mutta autolla liikkujilla ei ainakaan ole ongelmaa, ja ainahan taksilla pääsee. Paikan päältä voi valita itse leivän, ja tilata siihen lisäksi halutessaan voita ja juustoa. Leivät olivat täydellisiä, pullat olivat vieläkin täydellisempiä ja ilmapiiri muutenkin varsin mukana. Ainakin suuremmassa liikkeessä on tarjolla myös brunssia (väitetään myös kaupungin parhaaksi), mutta kiireen aikataulun vuoksi se jäi tällä kertaa väliin. Liikkeestä löytyi myös myytiin ruoanlaittotuotteita ja allekirjoittaneella mukaan lähti saksanpähkinäöljy. Ensi kerralla tahtoisin suunnata suurempaan leipomoon, koska ainakin kuvien perusteella se näyttää todella viihtyisältä.


Isafjordsgade 10  tai
Lergravsvej 57  
2300 København S
Erittäin tyytyvinen turisti.
2 kommenttia:

  1. Ihana blogi <3 olen jo jonkin aikaa haaveillut matkasta Kööpenhaminaan, tämän myötä sai haaveet vähän lisäpotkua :D kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) Kööpenhamina on kyllä vierailun arvoinen paikka, ja etenkin paikalliset leivät ihastuttivat meitä! Toivottavasti itsekin pääsisi joskus uudestaan käymään, niin paljon on kaupungissa nähtävää..

      Poista

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!