10/04/2014

Helppo suolakaramellikastike


Suolakaramellikastike eli salted caramel on noussut hurjaan suosioon viime vuosina. Täällä blogissakin on suolakaramellia jo nähty muun muassa suolakaramellikeksien muodossa sekä omenapiirakan kaverina. Suola taittaa mukavasti karamellin makeutta, ja tuo hyvää asennetta makuun. Kastiketta voi käyttää myös jäätelön tai lettujen kaverina, tai esimerkiksi omenapalojen dippauksessa. Karamellia tehtäessä kriittisin vaihe on sokerin sulattamisessa, mutta sekään ei ole ongelma kunhan vain pitää huolen ettei sokeri pääse palamaan.


Suolakaramellikastike


4 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
100 g voita
1 tl karkeaa suolaa

Laita sokeri kattilaan, ja sekoittele sitä niin kauan, että sokeri sulaa kokonaan. Tässä kestää n.5-10 minuuttia. Kun kaikki sokeri on sulanut, jatka sekoittamista vielä hetki, että sokeri muuttuu kauniin ruskeaksi. Tässä kohtaa kannattaa olla tarkkana, ettei sokeri pala! Kun sokeri on syvän ruskea, sekoita joukkoon paloiteltu voi. Tässä kohtaa seos voi hieman kuohahtaa. Nosta kattila pois levyltä, lisää seokseen kerma, ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi suola.

Purkita suolakaramelli puhtaaseen, desinfioituun purkkiin. Säilytä karamellia kylmässä. Karamelli säilyy hyvänä jääkaapissa viikkoja.

- Suvi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!