7/23/2014

Valkosuklaa-semifreddo limesiirapilla


Nyt helleviikolla ei pahemmin keittiössä jaksa puuhailla. Kuitenkin ainakin itse huomaan hapuilevani huomattavasti useammin pakastimen läheisyyteen, sillä mikäpä nyt olisi parempaa kuin jäätelö ja helle yhdistettynä? Limesiirapista innostuneena päätin tehdä yhden ikisuosikkijälkkäreistäni, semifreddon eli puolijäädykkeen. Limen kaveriksi valitsin tällä kertaa itseoikeutetusti valkosuklaan. Semifreddon hienous piilee sen helppoudessa - ainut työtä vaativa asia on kolmen hieman suuremman astian tiskaus. Ja tietenkin sen odottaminen, että seos hyytyy pakastimessa... Ja muuten, tämä jälkkäri onnistuu vuoden varmasti joka kerta, joten voit huoletta kokeilla tätä ensimmäistä kertaa vaikka kesävieraat olisivat jo tulossa.

Valkosuklaa semifreddo


2 dl kuohukermaa
2 valkuaista
2 keltuaista
130 g valkosuklaata
1 rkl sokeria

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja sokeri vaaleahkoksi vaahdoksi. Kolmannessa kulhossa vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä, ja sekoita hyvin munasokeriseoksen kanssa. Lopuksi yhdistä joukkoon ensin kermavaahto ja viimeisenä valkuaisvaahto varovasti nostellen. Vuoraa esimerkiksi kakkuvuoka leivinpaperilla, ja kaada massa siihen. Nosta jäätymään jääkaappiin noin kolmeksi tunniksi. 

Tarjoa limesiirapin kanssa. ( Voit halutessasi myös valuttaa limesiirappiraitoja semifreddoon ennen pakastimeen laittamista!)

-----
*Vinkki! Kun teet vispaamisen ohjeen mukaisessa järjestyksessä, sinun ei tarvitse pestä sähkövatkaimen vispilöitä siirtyessäsi valkuaisvaahdosta keltuaisten vatkaamiseen. Pieni määrä valkuaista ei haittaa keltuaisten seassa, mutta toisin päin lopputulos on katastrofaalinen.

- SuviEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!