7/07/2014

Ananas-sitruunajäähilejuoma- helteisen päivän viilentäjä

Pikku-Henna olisi ollut tämän juoman ääressä onnensa kukkuloilla ja kyllä aikuinen Hennakin oli! Lapsuuden huvipuisto- ja uimahallireissuista muistan ne ihanan näköiset jäähilejuomakoneet, joissa pyöri erivärisiä juomia. Tietenkin ne olivat kalliita ja useinmiten täytyi tyytyä siihen pillimehuun. Muutama vuosi sitten olin eläintarhassa ja sen verran lapsetti, että ostin itselleni tuollaisen värikkään jäähilejuoman. No, valitettavasti se oli todella pahanmakuista (ainakin aikuiseen makuun) ja ylihinnoiteltua. Mutta tulipahan viimein maistettua! :D

Itsetehty juoma ei ollut pettymys, vaan juuri niin raikasta ja hyvää kuin kuvittelinkin. Elämä hymyili kun tämän juoman kanssa istuin 30 asteen helteessä ja otin aurinkoa. Suosittelen! Valmistus on todella helppoa, ananasmehu vain jäädytetään, raavitaan haarukalla hileeksi ja sekoitetaan sitruunalimsaan. Jäähilejuoman voi tietenkin tehdä minkämakuisena vain haluaa. Kannattaa ostaa hyvää tuoremehua (itse käytin Lidlin ananasmehua), jotta jäähileen maku on tarpeeksi voimakas.

Ananas-sitruunajäähilejuoma


ananasmehua n. 1,5dl/annos
sitruunalimsaa n. 1,5dl/annos

koristeeksi esimerkiksi limeviipaleita

Jäädytä anansmehu laakeassa astiassa (kestää useamman tunnin). Raaputa haarukalla ananasmehusta jäähilettä, annostele laseihin ja kaada sitruunalimsaa päälle. Koristele limeviipaleella. Nauti heti! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!