7/30/2014

Lapsille ja lapsenmielisille: hedelmäkarkkikeksi- jäätelöt


Tässä on täydellinen resepti meille kaikille lapsenmielisille! Hedelmäkarkkikeksit ja jäätelö ovat hyvä yhdistelmä ja myös värikäs ulkonäkö houkuttelee maistamaan. Jäätelöä jokainen on varmasti kesällä syönyt perinteiseen tapaan vähintäänkin tarpeeksi, joten tässä teille uudenlainen resepti. Jos ensi viikolle luvatut superhelteet todellakin tulevat, on jäätelö   silloin kaivattu viilentäjä. (Tosin itse kuulun siihen joukkoon, joka syö jäätelöä myös 35 asteen pakkasilla ja joskus saunan lauteilla....kannattaa kokeilla ;D). Keksit voi tehdä jo etukäteen vaikka sateisena päivänä, joten hienolla kelillä ei tarvitse kuin nopeasti lisätä jäätelö. 

Kolmas kerta toden sanoo, niin myös näiden jäätelökeksien kohdalla. Yritin kaksi kertaa tehdä näitä huonolla menestyksellä, kuten Instagram-seuraajat jo tietävät. Kerron mokani ettei teidän tarvitse kulkea samaa tietä. Ensimmäisellä kerralla sain kaupassa idean ostaa kovien jelly beans-karkkien sijaan nallekarkkeja, ne kun näyttivät niin herkullisilta. Lopputulos oli kaikkea muuta kuin herkullinen, ellei ole palaneen sokerin suuri ystävä. Toisella kerralla keksit olivat mainioita, mutta jostain syystä päätin laittaa jäätelön väliin pallona ja sitten litistää sen sopivan paksuiseksi. Ei onnistu, keksit tietenkin murtuvat. Kolmannella kerralla kaikki onneksi oli toisin ja saatan sanoa näiden onnistuneen täydellisesti! Resepti siis oikeasti on helppo, kunhan ei lähde sooloilemaan. 

Jäätelökeksit olivat tämän talouden aikuisten mieleen, mutta uskoisin että värikäs ulkonäkö ja maku vetoavat erityisen hyvin myös lapsiin. Jos allekirjoittaneella olisi jälkikasvua, tarjoaisin näitä herkkuja esimerkiksi lasten syntymäpäiväjuhlissa. 


 HEDELMÄKARKKIJÄÄTELÖKEKSIT (6 kpl)

12 hedelmäkarkkikeksiä, resepti
1 litra haluamaasi jäätelöä 
nonparelleja koristeluun

Leivo keksit ohjeen mukaan, reseptistä tulee noin 20-25 keksiä. Anna jäähtyä todella hyvin ettei jäätelö sula kokoamisvaiheessa.
Viipaloi jäätelö paksuiksi siivuiksi, mittaa kokoa tekemilläsi kekseillä. Itseltäni tosin löytyi sopivan kokoinen pyöreä piparimuotti, jonka avulla veistin viipaleen pyöreäksi, mutta tämä onnistuu ilman muottiakin. Laita viipale jäätelöä kahden keksin väliin ja ripottele sivuille koristeeksi nonparelleja. Voit säilyttää jäätelökeksejä pakastimessa tai tarjoilla ne heti.

- Henna

2 kommenttia:

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!