7/16/2014

Lämmin voileipäkakku- astetta maukkaampi kesälounas

Se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Karkkipäivä-blogia lukiessani silmäni nauliintuivat täydellisen näköiseen suolaiseen herkkuun. En ollut koskaan kuullutkaan lämpimästä voileipäkakusta, mutta heti tiesin että tästä tulee tämän talouden seuraava hitti! Karkkipäivässä leivotaan vhh-herkkuja, mutta minä tein voileipäkakusta hiilaripommin, eikä siitä kyllä rasvaakaan puutu. Monilta osin tein samoin kuin tässä Sannin reseptissä, mutta halusin mukaan kinkkua. Jos olet kasvissyöjä, alkuperäisessä reseptissä oli hyvännäköinen sienitäyte, jolla voit korvata tekemäni kinkkutäytteen.

Lämmin voileipäkakku oli hyvää yksinkertaisen vihersalaatin kanssa tarjoiltuna ja se oli oikein hyvä kesälounas (kevyehkö, jos annoskoko olisi ollut naisellisen kokoinen). Tämä olisi kyllä myös erittäin hyvä tarjottava esimerkiksi illanistujaisissa, sillä leivästä riittää useammallekin vieraalle. Leipä on todella helppo valmistaa, joten keittiön puolella ei tarvitse aikaa tuhlata. Reseptiä on helppo muunnella oman maun mukaan, täytteeksi sopii melkein mikä vaan ja tässä voisi antaa mielikuvitukselle sijaa. Itse olen suuri kananmunien ja kinkun rakastaja, joten mielitekojeni sokaisemana tein hyvin perinteisen version.


Lämmin voileipäkakku 

1 kokonainen leipä, esimerkiksi vaalea maalaislimppu

Kinkkutäyte:
200g palvikinkkua kuutioina
1-2 kevätsipulia varsineen
200g valkosipulituorejuustoa
puolikas punainen paprika

Kuutioi paprika, kinkku ja hienonna sipuli. Lisää tuorejuusto.

Kananmunatäyte:
4 kovaksi keitettyä kananmunaa
2rkl majoneesia
2rkl turkkilaista jugurttia
suolaa, pippuria

Keitä kananmunat koviksi ja hienonna. (Vinkki kätevään hienontamiseen: viipaloi kananmuna munaleikkurilla ensin poikittain ja sitten pitkittäin). Lisää muut aineet ja mausta oman maun mukaan suolalla ja pippurilla.

Päälle:
2rkl voita
2rkl ketsuppia
tomaatti
100g juustoraastetta
 
Sekoita yhteen lämmin voi ja ketsuppi. Halkaisen leipä kolmeen osaan. Levitä toiseen väliin kananmunatäyte ja toiseen kinkkutäyte. Voitele lopuksi päältä ketsuppivoilla, ripottele päälle juustoraaste ja tomaattiviipaleet. Paista 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Tarjoile esimerkiksi yksinkertaisen vihersalaatin kanssa.

- Henna

2 kommenttia:

  1. Jippii!
    Näyttääpä/kuulostaapa hyvältä.
    Tätä tulen tekemään aivan varmasti.
    Uskonpa sen olevan yhtä pettämätön kuin muutkin
    reseptit joita olen sivuiltanne kokeillut.

    Kiitos

    VastaaPoista

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!