Erilaiset keksit ovat olennainen osa joulun tunnelmaa. Suomalaiseen joulukeksikulttuuriin kuuluvat lähtemättömästi ainakin piparit, hannatädinkakut ja lusikkaleivät. Amerikassa keksilajitelmat ovat huomattavasti laajempia, ja amerikkalaiseen kulttuuriin kuuluu myös olennaisena osana keksien näyttävyys. Koska perinteikkäät suomalaiset keksit eivät välttämä ole kaikkein hauskimpia katsella, päätin ottaa mallia rapakon takaa, ja tehdä karkkikepin näköisiä keksejä. Ohje on mukaelma Allrecipes-sivustolta. Ensimmäinen satsi keksejä meni miehen työpaikan joulumyyjäisiin, ja kaiken kiireen keskellä nämä meinasivat jäädä kuvaamatta. Yhtäkkiä huomasin, kun mies hääri kameran kanssa keittiössä, ja tajusin, että siellä se nyt sitten oma-aloitteisesti ottaa kuvia vaimon puolesta :) Joten kiitos kuvista menee tällä kertaa miehelle, on se selvästi jotain oppinut seuraamalla meikäläisen sekoiluja.
Nämä keksit ovat varmasti etenkin lasten suosikkeja, ja myönnettäköön,
että sen verran hyviä näistä tuli, että varmasti näitä tänä vuonna myös
omaan joulupöytään tulee valmistettua. Keksien säilyttämisessä ja siirtämisessä kannattaa
olla muuten varovainen, koska nämä menevät aika helposti rikki. Taikina on muutenkin aika murenevaista, joten keksien muotoiluvaiheessa kannattaa ottaa myös rauhallisesti (tämä kohta tuottaa joka kerta joskus ongelmia ainakin meilläpäin..)
Karkkikeppikeksit
225 g voita
2 1/2 dl tomusokeria
1 muna
2 tl vaniljasokeria
6 1/2 dl vehnäjauhoja
pari tippaa piparminttuesanssia
Vatkaa huoneenlämpöinen voi, tomusokeri,vaniljasokeri ja muna keskenään
sekaisin. Sekoita joukkoon piparminttuesanssi ja vehnäjauhot. Jauhot
kannattaa sekoittaa taikinaan käsin. Jaa taikina kahteen osaan ja värjää
puolet taikinasta punaisella elintarvikevärillä. Nosta taikinat kylmään
oleentumaan ainakin puoleksi tunniksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!