Halusin pitkästä aikaa leipoa kuivakakun. Tahdoin luonnollisesti kokeilla jotain uutta, ja mieleeni piirtyi kuva rommirusinakakusta. Asiassa oli vain yksi ongelma - inhoan rusinoita kaikessa muussa paitsi leivässä ja rusinasopassa. Oikeastaan inhoaminen on vielä aika lievästi sanottu, mielestäni ne saisi oikeastaan kieltää lailla. Noh, pienen pähkäilyn jälkeen tulin siihen tulokseen että koska pidän rommista, ja en halua olla ennakkoluuloinen uusia makukokemuksia kohtaan, kohtaan pelkoni ja valmistan rommirusinakakun. Liotin rusinoita pitkään ja hartaasti rommissa siinä toivossa, että se mysteerisesti poistaisi rusinalle ominaisen maun. Loppusilauksena valelin kakun rommisiirapilla varmistaakseni sen kaikkein oleellisimman maun. Lopputulos : Kakku oli oikein onnistunut, mutta valitettavasti minun on myönnettävä, että makuhermoni eivät tälläkään kertaa hämääntyneet, vaan rusina kakussa oli edelleen rusina. Mutta tämä olkoon ilouutinen kaikille rusinanrakastajille, koska kakku maistuu nimensämukaisesti rusinalta ja rommilta!
Rommirusinakakku
1 1/2 dl rusinoita
1 dl rommia
150 g voita
2 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
4 dl jauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
2 dl maustamatonta jogurttia (tai kermaviiliä tai piimää)
Laita rusinat likoamaan rommiin vähintään puolta tuntia ennen kakun tekoa. Voit tehdä tämän jo vaikka edellisenä iltana.
Vaahdota
margariini ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne taikinaan parissa osassa
vuorotellen jogurtin kanssa. Sekoita lopuksi taikinaan rusinat ja mukana
oleva rommi. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia tai kunnes kakku
tuntuu kypsältä.
Rommisiirappi
2 rkl vaaleaa siirappia
1 rkl sokeria
1 rkl vettä
2 rkl rommia
Laita
kaikki aineet rommia lukuunottamatta pieneen kattilaan ja anna seoksen
kiehua noin minuutin ajan. (Lisää rommi jo tässä vaiheessa, jos et halua
kakkuun yhtään alkoholia.) Nosta kattila pois liedeltä ja sekoita
joukkoon rommi. Valele hieman jäähtynyt kakku siirapilla ja anna
jäähtyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!