12/22/2014

2. yötä jouluun: Manteliriisipuuro


Riisipuuro on ehdottomasti yksi joulun tärkeimmistä ja perinteikkäimmistä ruoista. Koska mielestäni pieni vaihtelu on usein paikallaan, päätin kokeilla valmistaa riisipuuron mantelimaitoon. Lopputuloksesta tuli ihanan maukas, ja puuroon laitettu vaniljatanko vahvistaa mukavasti mantelinmakua. Mantelimaitoa saa sekä hieman sokeroituna tai täysin sokeroimattomana. Itse pidän hieman sokeroidusta maidosta enemmän, eikä lopputuloksesta tule silti mitenkään erityisen makea. Jos haluat tehdä puurosta täysin vegaanisen, niin käytä voin tilalla esimerkiksi kookosöljyä. 



Manteliriisipuuro


2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
2 rkl voita tai kookosöljyä
1 tl suolaa
1 litra mantelimaitoa (sokerillista)
1 vaniljatanko siemenineen

 Laita vesi, rasva ja riisi kattilaan, ja keitä niin kauan, että kaikki neste on imeytynyt riiseihin. Lisää joukoon mantelimaito, vaniljatanko ja tangot siemenet. Keitä puuroa aina välillä sekoittaen noin tunti. Mausta puuro lopuksi suolalla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!