Joulu lähestyy, ja kiireiden läsnäololta ei varmaan voi välttyä. Onneksi meikäläisellä on kuitenkin edessä lähinnä ennaltasovittuja tuttujen näkemisiä ja kyläilyä, joten ei tässä sinänsä liikoja ole valittamista. Hetkittäin ehkä kuitenkin tuntuu hieman haasteelliselta yhdistää viimeiset opiskelut ja työt kaikkeen muuhun elämään - kellään muilla vastaavia kokemuksia?
Lapsuudesta alkaen meillä on aina tehty kolmenlaisia pipareita. Yksi
taikina tavallisia pipareita, toinen taikina erityisesti
piparitalonrakennukseen sopivaa ja kolmas taikina vaaleita pipareita.
Tänä vuonna päätin olla radikaali, ja kokeilla vielä neljättä uutta
taikinaa. Niinpä kokeiluun pääsi suklaa-inkivääripiparit. Suklaa ja
inkivääri ovat yhdessä hienostunut yhdistelmä, joka toimii varmasti myös
niille, jotka eivät tavallisista pipareista välitä. Taikinan tummaan
makuun voisi sopia hyvin myös raastettu appelsiininkuori, joten jos
kotoa sattuu appelsiini löytymään, niin kokeilunhaluiset voivat testata
ja jakaa kokemukset kommenttiboksissa!
Suklaa-inkivääripiparit
5 dl jauhoja
1 dl kaakaojauhetta
125 g voita
1 1/2 dl fariinisokeria
1 1/2 tl inkiväärijauhetta
1,2 dl (vaaleaa) siirappia
Sekoita jauhot, kaakaojauhe, inkiväärijauhe ja fariinisokeri keskenään.
Nypi joukkoon kylmä voi. Sekoita joukkoon siirappi, ja muodosta
taikinasta kiinteä pallo. Nosta taikina jääkaappiin kylmettymään.
Kaulitse taikinasta n.3-5 mm. paksuinen levy, ja ota piparimuotilla
haluamasi mallisia pipareita. Paista keksejä 200 asteisessa uunissa 5-7
min. (Paistoaika vaihtelee uunikohtaisesti, joten ole tarkkana etteivät
piparit kärvenny!)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!