12/16/2014

8. yötä jouluun: Nutella-marengit


 Tänään leivontajoulukalenterista paljastuu hieman vähemmän jouluinen ohje. Usein joulunaika on täynnä tiettyjä jouluisiksi miellettyjä makuja, joita ovat ainakin nyt kaneli, piparkakku, karpalo ja puolukka sekä kinuski. Jos kyseiset maut eivät vakuuta, niin tässä vaihtoehtoinen resepti esimerkiksi perinteisiä joulukeksejä korvaamaan. Marengit ovat helppoja valmistaa, ovat näyttävän näköisiä ja loputtomasti muunneltavissa. Tällä kertaa kokeilussa oli yhdistelmä nutellan kanssa, ja pakko se on myöntää, että aikamoisia herkkujahan näistä tuli. Itse päädyin tekemään isoja marenkeja, mutta voit aivan hyvin tehdä myös suupalan kokoisia marenkeja, kunhan muistat että tällöin paistoaika on hieman lyhyempi.

 

Nutella-marengit


4 valkuaista
2 dl (erikoishienoa) sokeria
1 tl vaaleaa viinietikkaa
1 dl nutellaa

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää viinietiikka ja sokeri muutamassa erässä. Vatkaa seosta useampi minuutti, kunnes vaahto on paksua ja kauniin kiiltävää. Sekoita Nutella isolla lusikalla huolimattomasti marenkivaahdon joukkoon - vältä ylisekoittamista, että marenkiin jää raitoja. Nostele lusikalla pellille 9 isoa kekoa, ja paista 125 asteessa noin 1 tunti 15 minuuttia. ( Jos haluat varmistaa nätit kuviot, voit myös annostella nutellan marenkikekojen päälle ennen uuniin laittamista, ja sitten hieman sekoittaa nutellaa marenkeihin esimerkiksi hammastikulla.)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!