1/19/2014

Puolukkaherkku feat. ruispalat


Tämä herkku syntyi muutamissa minuuteissa niistä raaka-aineista mitä kaapissa sattui olemaan. Suvi haastoi keksimään jotain uutta ruispaloista ja tässä se on, puolukkaherkku ruispaloista tehdyllä muruseoksella. Paras osuus tässä reseptissä on mielestäni juurikin tuo ruiscrumble, jota voisi syödä myös aamupalalla myslin sijaan. En muista mistä mieleeni on jäänyt idea tuosta muruseoksesta, itse en sitä alunperin tietenkään ole keksinyt :D.
Tähän reseptiin kiteytyy hyvin se millainen kokki olen. Rakastan keksiä uutta ja kokeilla kaikenlaisia reseptejä, mutta yleensä en juokse kauppaan hakemaan puuttuvia raaka-aineita vaan korvaan ne jollain muulla. Tätä herkkua tehdessäni jääkaapissa sattui olemaan rahkaa ja ranskankermapurkin loppu, joten käytin ne vaikkei se ajatuksissani ollutkaan ykkösvaihtoehto. Aivan yllätyin itsekin kuinka hyvän jälkiruoan voi saada aikaan vain muutamista jääkaappiin unohtuneista raaka-aineista. Jos sinulla ei ole kaikkia aineita, korvaa ne rohkeasti jollain muulla! Esimerkiksi rahkan tilalle sopii mainiosti jugurtti ja puolukat voi korvata muilla marjoilla.

Puolukkaherkku feat. ruispalat (2 annosta)

Ruispalacrumble
1 ruispala (2 puolikasta)
2rkl siirappia
2rkl sokeria
Kourallinen pähkinöitä

Murustele ruispalat kulhoon, rouhi pähkinät ja lisää siirappi ja sokeri. Paahda 250 asteisessa uunissa muutama minuutti. Tarkkaile koko ajan, sillä seos palaa todella herkästi! Murenna jäähtynyt seos esimerkiksi kaulimen avulla.

200g rahkaa
0,5 prk ranskankermaa
2tl Vaniljasokeria
Sokeria
Puolukoita

Sekoita aineet yhteen. Jaa tarjoiluastioihin vuorotellen crumblea, rahkaseosta ja puolukoita. Tarjoile heti, ettei ruiscrumble vety.

- Henna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!