1/02/2014

Ameriikan herkut: piparminttu-suklaakeksit

Elämäni ensimmäiset cookiet on nyt paistettu ja jo syötykin viimeistä murua myöten. Lämmöllä olen muistellut Suvin leipomia Ameriikan keksejä, mutta vasta nyt sain aikaiseksi itsekin kokeilla. Tässä kohtaa varmaan kuuluisi mainostaa miten mahtavasti onnistuin ja olin Martha Stewart versio 2.0. Valitettavasti joudun tunnustamaan, että poltin karrelle 2 ensimmäistä pellillistä. Vahingosta viisastuneena osaan nyt neuvoa, että näitä keksejä todellakin kannattaa vahtia paiston aikana. Huomasin myös, että keksien kuuluu olla uunista otettaessa pehmeitä ja melkein raa`an oloisia, sillä ne kovettuvat jäähtyessään.

Muuten näiden herkkujen tekeminen on todella helppoa ja nopeaa. Taikinan voi tehdä etukäteen jääkaappiin. Ajatelkaa miten täydellistä olisi sunnuntaina syödä tuoreita suklaakeksejä aamukahvin kanssa! Ai niin, unohdin hetkeksi ettei kukaan tammikuussa syö aamupalaksi keksejä vaan vihersmoothieita ja sokeroimatonta tuorepuuroa. Mutta helmikuussa sitten kun lupaukset täydellisen terveellisestä elämästä ovat unohtuneet!

Tässä ohjeessa on ranskanpastilleja (Lidlin versioita, koska niissä on voimakkaampi piparmintun maku), mutta jos kaapin perälle on unohtunut muita suklaakarkkeja voit hyvin käyttää myös niitä. Itselläni tämä reseptien muuntelu on melkein pakkomielle, käypä usein niinkin että aloittaessa ei voi arvata lopputulosta...Mutta sehän se leipomisessa mahtavaa on! Eiköhän tehdä yhteinen uudenvuodenlupaus: itketään keittiössä epäonnistumisille vähemmän ja pidetään hauskaa sekä nauretaan omalaatuisille leipomuksille enemmän! Sovittu!

Piparminttu-suklaakeksit n. 25kpl

150 g voita
3,7 dl sokeria
2 kananmunaa
3,7 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
1,2 dl tummaa kaakaojauhetta
2,5 dl ranskanpastilleja
100 g valkosuklaata rouheena

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kääntele taikinaan lopuksi ranskanpastillit ja suklaarouhe. Laita taikina noin puoleksi tunniksi jääkaappiin kovettumaan.
Pyörittele taikinasta noin ruokalusikallisen kokoisia palloja ja paista 200 asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.



Enemmän stressittömiä ja hauskoja leipomishetkiä tälle vuodelle toivottaen,
Henna ja Suvi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!