1/24/2014

Sweet potato pie O Mine

Pakkohan sitä oli hieman sanaleikitellä, kun pie ja child tavallaan rimmaa :D Eli tämä postaus on omistettu niin kaikille Axl Rose ja Gunnari faneille, sekä muuten vaan hyvistä piiraista pitäville. Itse kuulun ehkä enemmän jälkimmäiseen joukkoon, vaikka onhan se pakko myöntää, että kyllä Slash osaa kitaraansa soittaa..

En ennen ole bataattipiirakkaa maistanut, mutta myönnettäköön, tuttavuus oli erittäin miellyttävä kokemus. Rakastan kurpitsapiirakkaa yli kaiken, ja olinkin yllättynyt siitä, miten samankaltaiselle bataatti maistui. Jos käytät täytteessä kondensoidun maidon tilalla esimerkiksi maustamatonta tuorejuustoa, kannattaa täytteeseen lisätä hieman sokeria.

Etelän bataattipiiras (sweet potato pie)


Pohja

100 g voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 dl täysjyväjauhoja (voit käyttää pelkästään vehnäjauhoja)
2rkl sokeria
1 tl suolaa
näppituntuman mukaan kylmää vettä (n. 0.5 dl)

Täyte

n. 600 g bataattia
2 rkl sokeria
pieni loraus öljyä
1 prk kondensoitua maitoa
3 munaa
1 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä

Tarjoiluun vaahterasiirapilla maustettua kermavaahtoa

Kuori ja pilko ensimmäiseksi bataatti. Lado bataattipalat pellille, ja kaada päälle loraus rypsiöljyä ja 2 rkl sokeria. Laita bataatit 225 asteiseen uuniin, ja paista kunnes ne ovat pehmeitä ja hieman ruskeita.

Sillä aikaa kun bataatit kypsyvät, valmista piirakkapohja. Nypi huoneenlämpöinen voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi, lisää suola ja sokeri. Lopuksi lisää taikinaan vesi, ja muodosta taikinasta kiinteä taikinapallo. Nosta jääkaappiin oleentumaan.

Kun bataatit ovat kypsiä, muusaa ne esimerkiksi tehosekoittimella. Sekoita erillisessä kulhossa kondensoitu maito ja kananmunat sekä mausteet. Yhdistä munamaitoseos bataattiin ja sekoita tasaiseksi. Voitele piirakkavuoka, ja painele taikina vuokaan niin, että myös reunat peittyvät. Kaada bataattiseos vuokaan, ja paista 200 asteisessa uunissa n. 30 min.

- Suvi


2 kommenttia:

  1. Todella herkullisen näköistä ja väristä! Oli kiva löytää leivontaohje bataatista :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kiitos :) Bataatti taitaa kyllä olla aika erikoinen raaka-aine leivonnassa....hmm, täytyy miettiä voisko siitä tehä vaikka jotain muutakin! :D

    VastaaPoista

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!