1/13/2014

Tuplasuklaakeksit


Rakastan suklaakeksejä. Olen jo useamman vuoden ajan aloittanut päiväni kahvilla ja suklaakeksillä, ja pakko myöntää että tämä aamukohtaaminen lämmittää sydäntäni päivästä toiseen. Useimmiten tyydyn kaupan valmiskekseihin, koska eihän sitä nyt ihan aina jaksa olla keksejä leipomassa. Parhaimmiksi hinta-laatusuhteeltaan olen todennut Xtran chocolate chip cookiesit. Voittaa muuten mennen tullen monet kalliimat kilpailijat, joten suosittelen lämpimästi. Nyt tosin jouluähkyjen jäljiltä on ollut pientä taukoa keksien syömisestä, mutta se saa loppua nyt! Himoitsen keksejä, ja haluaisin kokeilla kaikkia maailman keksireseptejä samantien... Tiedetään, olen hetkittäin hullu kotileipuri.

Mutta aloitetaan nyt tuplasuklaakekseistä. Luonnollisesti, koska rakastan keksejä, olen myös erittäin vaativa keksien suhteen. Usein esimerkiksi kahvilasta ostetut herkullisen näköiset keksit päätyvätkin olemaan suuri pettymys. Olen jo pidemmän aikaa yrittänyt etsiä sitä täydellistä keksireseptiä, ja nyt täytyy myöntää, että ainakin lähellä ollaan! Nämä keksit ovat ihanan suklaisia sulatetun suklaan ansiosta, ja isot valkosuklaasattumat kruunaavat kokonaisuuden. Oikeasti, suosittelen erittäin lämpimästi kokeilemaan. Näitä tehdessä kannattaa valkosuklaa jättää aika isoiksi paloiksi, ainakin siinä tapauksessa, jos sattuu tykkäämään isoista sattumista.

Tuplasuklaakeksit 

 

200 g huoneenlämpöistä voita
2 1/2 dl sokeria
1 muna
100 g sulaa suklaata
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljaesanssia
1 tl soodaa
5 dl jauhoja
75-100 g valkosuklaata

 Yhdistä kuivat aineet kulhossa valkosuklaata lukuunottamatta. Vatkaa voi ja sokeri keskenään vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää sula suklaa ja vaniljaesanssi. Lisää jauhoseos muutamassa erässä. Pilko valkosuklaa suht isoiksi paloiksi ja sekoita taikinaan viimeiseksi. Tee taikinasta n. 4cm leveitä palloja. Muista jättää pellille leviämisvaraa! Paista 180 asteisessa uunissa 9-12 minuuttia.

--------
*Vinkki! Älä ylikypsennä keksejä, jotta ne jäävät sisältä ihanan pehmeiksi ja suklaisiksi.

- Suvi





2 kommenttia:

  1. Kiitos paljon tästä reseptistä!! Keksit onnistui tosi hyvin! Tein näitä isänpäivälle joten korvasin valkosuklaan tummasuklaahipuilla (isällä on laktoosi-intoleranssi) ja toimi hyvin niilläkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla jo pidät reseptistä ja keksit onnistui :) Tummasuklainen versiokin kuulostaa tosi hyvältä!

      Poista

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!