1/21/2014

Leivonnaisten klassikot: tiikerikakku

Muistat kuppikakut, macaronit ja browniesit, mutta oletko jo unohtanut korvapuustit, kuivakakut ja kaneliässät? Ameriikan ihmemaasta ja muualta suuresta maailmasta on viime vuosina vyörynyt meille hittileivonnaista jos jonkinmoista. Kyllähän kuppikakku ja latte ovat hyviä, mutta onko mikään parempaa kuin tuore pulla ja lasi kylmää maitoa?

Viime aikoina joka keittiössä on taidettu vatkata cream cheese frostingia ja etsitty kaupasta marshmallow fluffia, mutta kuivakakkuvuoat ovat ehkä saaneet rauhassa levätä keittökaapin ylähyllyllä. Huomasimme Suvin kanssa, että myös me olemme huumaantuneet uutuusleivonnaisista niin paljon, että perinteiset kakut ovat jääneet leipomatta. Tämän klassikkoleivonnaiset- sarjan myötä korjaamme aukon sivistyksessä ja palaamme suomalaisen leivonnan juurille. Tulemme esittelemään kaikille tuttuja leivonnaisia, mutta myös hieman tuntemattomampia vanhan ajan klassikoita.

Tiikerikakku

200g voita
2dl sokeria
3 kananmunaa
3dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5dl tummaa kaakaojauhetta
0,5dl maitoa
50g tummaa suklaata

Voitele ja jauhota kuivakakkuvuoka. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää taikinaan. Ota taikinasta 1/3 sivuun ja sekoita siihen kaakaojauhe, maito ja sulatettu suklaa. 
Levitä puolet vaaleasta taikinasta vuokaan, jonka päälle tumma taikina ja sitten loppu vaalea taikina. Tee suklaataikinaraitaan laineita pistelemällä haarukalla taikinaa melkein vuoan pohjasta asti muutamien senttien välein. Paista 175 asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa muutamia minuutteja ennen kumoamista.

VINKKI:
Tee ennen paistamista keskelle taikinaa lusikalla vako, jotta kakku kohoaa tasaisemmin!
 
- Henna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!