8/08/2014

Komeimmat kuppilat: Cafe & shop Valkoinen puu


Komeimmat kuppilat sarjassamme annamme vinkkejä hyvistä kahviloista, joihin olemme törmänneet vuosien varrella. Ensimmäisenä sarjan aloittaa Hennan kotikaupungista, Kauhajoelta löytyvä Valkoinen puu. Valkoinen puu on Kauhajoen keskustassa sijaitseva kahvila, jonka yhteydessä on sympaattinen keramiikka- ja lahjatavarapuoti. Yrityksen motto on "helli arkeasi" ja sitä tämä kahvila todella tekeekin. Ihanien leivonnaisten lisäksi myös todella viihtyisä ympäristö tekevät paikasta erityisen.


Yrittäjäpariskunta Kirsi ja Mark Heidt muuttivat New Yorkista Kauhajoelle (mahtoi olla kulttuurishokki!) 2007 ja perustivat kahvilan muutama vuosi myöhemmin. He suunnittelevat ja tekevät itse keramiikkaa, josta tunnetuimpia ovat suloiset pitsikuvioiset astiat. Erikseen täytyy kyllä mainita myös erikoiset artisokka-kynttilät, joita Suvi on hypistellyt kerran jos toisenkin. (P.S. Voisit jo ostaa sellaisen tai useamman, eikö?!?!)


Ihanat artisokkakynttilät sopivat vaikka illallispöydän koristeeksi.

Amerikan tuliaisina Heidtit ovat tuoneet reseptejä, joten kahvilasta saa autenttisia amerikkalaisia kakkuja. Lisäksi tarjolla on pariskunnan itsensä kehittelemiä leivonnaisia, joista henkilökohtainen suosikkimme on allaolevassa kuvassa näkyvä herukka-kinuskikakku. Herukat ja kinuski ovat mausteisen kakkupohjan kanssa suorastaan nerokas yhdistelmä! Perinteinen amerikkalainen suklaasilkkipiirakka on myös aivan mahtavaa. Hennan ystävä oli aiemmin töissä Valkoisessa puussa ja voimme kertoa, että olisimme olleet valmiita tekemään melkein mitä tahansa saadaksemme tuon reseptin! Henna on jo monen monta kertaa yrittänyt leipoa silkkipiirakkaa, mutta jokainen kerta on ollut parhaimmillaankin vain kalpea varjo esikuvastaan. Ehkä seuraava askeleemme on ottaa yhteyttä Glorian ruoka & viini lehteen ja pyytää heitä paljastamaan juttusarjassaan kyseinen resepti. Erityismaininnan ansaitsevat myös täydelliset jääkahvit, tällä kertaa kokeilussa oli sekä "cookies'n cream" ja "mint chocolate". Etenkin näillä helteillä juomat sekä virvoittavat että auttavat pahimpiin kofeiinivajareihin.

Joka kerta harmittaa, ettei kaikkea voi tilata kerralla.


Täydellinen Punaherukka-Kinuskikakku ja French Silk Pie

Jääkahvi viilentää hellepäivinä.

Valkoisessa puussa on raikas valikoima suolaisia herkkuja, jotka käyvät esimerkiksi kevyestä lounaasta. Tarjolla on mm. salaattiannoksia, panineja, suolaisia piirakoita ja wrappeja. Paninit saavat erityismaininnan itse tehdystä pestosta, joka on todella hyvää. Valkoisen puun panini voittaa huoltoasemien vastaavan tuotteen 6-0! Allaolevassa kuvassa näkyy Hennan suosikki kana-caesarwrap, joka tarjoillaan amerikkalaiseen tyyliin nachojen kanssa. 


Kana-ceasarwrap.

Suuremman yleisön tietoisuuteen Valkoinen puu nousi osallistuessaan viime vuonna Suomen paras leipomo- kilpailuun, mutta ei harmiksemme hyvästä palautteesta huolimatta voittanut. Hans Välimäki kehui kahvilan bravuurin salaisen puutarhan suklaakakun maasta taivaisiin ja kuvaili sitä sanoilla "röyhkeän suklainen". Suosittelemme ehdottomasti maistamaan, todelliset suklaan ystävät eivät tule pettymään. 

Lapsille ja lapsenmielisille riittää pihalla ihmeteltävää...

Kesäisin kahvista pääsee nauttimaan viihtyisälle pihalle. Erikoisuutena on Alpo Koivumäen erilaisista jätteistä taidokkaasti tekemät viidakoneläimet. Varo, ettet tule syödyksi... 


Kaiken kaikkiaan Valkoista puuta ei voi muuta kuin kehua. Kaiki tuotteet ovat huolellisesti valmistettuja, kahvila on sisustettu erittäin viihtyisäksi, ja persoonallisesta tavarapuodista löytyy kivoja tuliaisia itselle tai ystävälle. Suvia jäi artisokkakynttiläiden lisäksi vaivaamaan karttakuosinen puinen pannunalunen. On  hienoa että joku uskaltaa yrittää myös täällä maaseudulla, ja vielä hyvin lopputuloksin!

8 kommenttia:

  1. Aivan ihana juttu! Seuraavan kerran Kauhajoen kohdalla kyllä poiketaan kyseisessä kuppilassa. Täytyy ottaa doggy bag mukaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Valkoinen puu on kyllä visiitin arvoinen :) On se hyvä, että täällä Pohjanmaallakin on tälläsiä erikoisempia paikkoja....ja on ainakin yksi hyvä syy viihtyä Kauhajoella ;D
      - Henna

      Poista
  2. Harmi kun Kauhajoki niin kaukana meiltä, eikä Pohjanmaalle ole oikein mitään asiaa. Ei viitsi lähteä ihan vaan kahville, vaikka varmasti hyvä paikka onkin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti siellä teillä päin on joku vähintäänkin yhtä hyvä paikka! :)
      Pohjanmaahan tietenkin on niin hyvä paikka että tänne kannattaa tulla vaikka kuusta... ;) (ainakin pohjalaisten itsensä mielestä.....)
      - Henna

      Poista
  3. Valkoisessa Puussaon tullut poikettua useamman kerran. Siellä on kaikki leivonnaiset aivan ihastuttavan suussa sulavia. Monesti on haettu kotiinkin sieltä kakkupaloja. On ne niin ihanan maukkaita. Suosittelen kaikille ohikulkijoille :)

    VastaaPoista
  4. Kiva juttu! Pitääpä lähteä käymään!

    VastaaPoista
  5. Ihanaa, että sanaa Valkoisen puun erinomaisuudesta levitetään myös blogijutuilla! Mä oon paljo ehtiny matkustaa, mutta en oo vielä mistään maailman kolkasta löytänyt kahvilaa näin upealla tuotevalikoimalla.

    VastaaPoista

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!