8/11/2014

Mehevä mustikka-piimäpannari



Vaikka olenkin erittäin läheisissä väleissä lähes kaikkien lettusten kanssa, ainoan poikkeuksen tekee suomalainen peruspannari. Kukaan ei meinaa koskaan uskoa, kun sanon vilpittömästi, etten osaa tehdä pannaria. Sisus jää aina raa`aksi ja kuori palaa, ja kaikkea mahdollista siltä väliltä - kaikki hyvät vinkit otetaan vastaan! Amerikkalaisissa pannukakuissa olen kuitenkin mestari, ja päätin tällä kertaa toteuttaa pannarin helposti uunissa. Rakastan valurautapannuja yli kaiken, niillä saa mukavan rapsakan paistopinnan, ne kestävät uunin ja ovat vielä kaiken lisäksi kivan näköisiä. Taikinaan käytin tällä kertaa jääkaapista löytynyttä piimää. Piimän ja mustikan liitto on ihanan samettinen, ja varmasti myös vatsaystävällinen. Toisin sanoen, tässä reseptissä ollaan asioiden ytimessä, kysehän on varsinaisesta superfoodista! Tämä pannari sopii myös laiskemman kotikokin aamupalarepertuaariin, aineet vain sekaisin ja koko komeus puoleksi tunniksi uuniin, väliin vähän aamulehden lukua, ja täydellinen aamupala on valmis. Tai iltapala. Tai välipala. No, miksei vaikka lounaskin..

(Miehen isovanhemmilta muuten tuli tästä kommentti, että muistapas pistää resepti talteen kun on niin hyvää. Kyseinen kommentti vakuuttakoon lukijat onnistuneesta kokeilusta!)


Mustikka-piimäpannari (reilusti neljälle)


2 1/2 dl piimää
2 1/2 dl jauhoja
1 tl soodaa
3 munaa
3 rkl sokeria
ripaus suolaa
vaniljasokeria/vaniljaesanssia
2 rkl voita
n. 1/2 dl mustikoita

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita taikinan ainekset keskenään voita ja mustikoita lukuunottamatta.  Laita voi uunin kestävään paistinpannuun tai keskikokoiseen uunivuokaan, ja nosta uuniin kunnes voi sulaa. Kaada taikina voisulan päälle, ripottele päälle mustikat ja paista n. 25 minuuttia tai kunnes pannarin pinta on kauniin ruskea.

Syö sellaisenaan, tai tarjoa hyvän vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

- Suvi



2 kommenttia:

  1. Tätä täytyy kyllä joskus kokeilla! Ihanan helppoa ja näyttää hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyllä tosi ihanaa. Kerro kuinka kokeilu onnistuu :) - Suvi

      Poista

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!