8/22/2014

Ameriikan herkut: Dr. Pepper Brownies


Jo useita vuosia olen kuolannut Amerikan mantereella aika yleisestikin tehtyjä Dr. Pepper Brownieseja. Idea kuulosti niin villiltä ja amerikkalaiselta, että pakkohan sitä oli lopulta kokeilla itsekin tätä luvatun maan ihmeherkkua. Toisin kuin Hennalla, itselleni ensimmäisen kerran tuoreiden kirsikoiden syöminen oli maata mullistava kokemus. Kaikki vuodet siihen asti olin luullut että kaikki kirsikkaan liittyvä on kamalaa, sen verran traumoja on lapsuudessa tullut muun muassa kirsikkatikkareista. Nyt vuosien myötä ja makunystyröiden ehkä hieman kehityttyä olen alkanut tykkäämään Dr. Pepperistä, tosin muut esanssikirsikkamaut saavat jäädä jatkossakin kaupan hyllyyn.


Olin juuri sopivasti menossa kyläilemään ehkä suurimman tuntemani Dr. Pepper fanaatikon, eli Hennan luo Kauhajoelle, joten tiesin tilaisuuteni koittaneen. Lopulta päädyin muokkaamaan viime vuonna julkaistua olutkakku reseptiä. Käytännössä vaihdoin oluen siis Dr. Pepperiin ja hieman lisäsin muun muassa nesteen määrää. Päätin myös tehdä mokkapalakuorrutusta muistuttavan kuorrutteen, jossa vain kahvin sijaan käytin Dr. Pepperiä. Brownieseista tuli oikein meheviä, mutta kuten olin jo muualtakin lukenut, ei keinotekoinen kirsikka juurikaan maistu lopputuloksessa - luonnollisesti päämakuna toimii suklaa. Joten jos haaveilet esanssikirsikasta, kannattaa juoma juoda suoraan sellaisenaan, mutta tämä herkku kelpaa varmasti myös niille, jotka eivät kyseisestä mausta pidä ollenkaan. Dr. Pepper tuo makuun lähinnä syvyyttä ja sitä paljon puhuttua tunnelmaa.

Kokeilu oli niin viihdyttävä, että aion lähitulevaisuudessa ehdottomasti kokeilla leivonnassa omaa lempijuomaani eli Vanilla Colaa. Toinen kokeilu tulee olemaan Root Beer, josta luulen että saisi ainakin  hyvää mausteisuutta taikinaan. Katsotaan mitä tuleman pitää.


Dr. Pepper Brownies


3 dl Dr. Pepperiä
250 g voita
1 1/2 dl  aitoa kaakaojauhetta
4 dl sokeria
3 dl jauhoja
2 munaa
1 prk ranskankermaa
2 1/2 tl soodaa

Kuorrute:

4 dl tomusokeria
1/2 dl Dr. Pepperiä
2 rkl aitoa kaakaojauhetta

Sulata voi Dr. Pepperin kanssa paistinpannulla miedolla lämmöllä. Kun voi on täysin sulanut, lisää seokseen sokeri ja kaakaojauhe vispilällä sekoittaen. Sekoita kananmunat ja ranskankerma erillisessä kupissa ja lisää seokseen. Yhdistä jauhot ja sooda ja yhdistä suklaamassan kanssa. Voitele uunivuoka ( n. 30cm x 20 cm), ja kaada seos siihen. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia.






2 kommenttia:

  1. Dr. Pepper ei kuulu omiin suosikkeihini, mutta luulen, että veljeni ilahtuisi näistä kovasti! Upeita kuvia olet ottanut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) Dr. Pepper on kyllä vahvasti mielipiteitä jakava juoma!
      - Henna

      Poista

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!