8/29/2014

Kuningatar-kaurakeksitTämä vuosi ei ollut erityisen hyvä mustikoiden lisäksi myöskään vadelmille. Muutaman viikon takaiselta poimintareissulta saatiin tällä kertaa vain pari desiä marjoja, koska suurin osa vatuista oli kuivunut pensaikkoon. Olin kuitenkin jo vakaasti päättänyt leipoa vatuista, ja halusin välttämättä pitää suunnitelmastani kiinni. Pienen henkilökohtaisen aivoriihen jälkeen sain ajatuksen kuningatarkaurakekseistä - jos kerta suklaata voidaan laittaa joka paikkaan, niin miksei myös marjoja! Pienen internetseikkailun jälkeen löysin muutamia reseptejä, joissa mustikoita oli käytetty kaurakeksitaikinassa, ja siitähän allekirjoittanut sai uutta pontta purjeisiin.  Epäilyksen siemen meinasi alkaa kasvamaan sisälläni siinä vaiheessa, kun sekoitin marjat keksitaikinaan, sillä erotuksena suklaaseen, marjat ovat aika vetisiä.. Päätin kuitenkin rohkeasti toteuttaa visioni, ja aloin pyörittelemään taikinapalleroita pellille marjaisista käsistä huolimatta. Ja lopputulos oli erinomaisen onnistunut!

Kekseissä yhdistyy marjapiirakan ja kaurakeksin parhaat  puolet. Kekseistä tuli aika paksuja, ja marjasattumat tuovat kekseihin ihanaa kosteutta. Keksit päätyivät lopulta mukaan mökkireissulle, ja säilyivät ilman mitään ongelmia peltirasiassa kolme päivää. Mies kuvaili keksejä adjektiiveilla  maukas, marjaisa ja mehevä. Tekisin uudelleen. 

(Lukija huom! Vaikka keksit kestivät poikkeuksellisesti kolme päivää, se ei kerro niiden mausta  mitään, koska mökillä on aina liikaa tuhottavaa ruokaa mukana..)

 Kuningatar-kaurakeksit (n. 30 kpl)

200 g voita
4 dl sokeria
2 munaa
1 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
6 1/2  dl kaurahiutaleita
2 -3 dl mustikoita ja vadelmia


Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat hyvin vatkaten. Yhdistä leivinjauhe vehnäjauhoihin, ja lisää taikinaan. Lisää kaurahiutaleet lusikalla sekoittaen. Lisää lopuksi marjat nopeasti sekoittaen, ettei marjojen rakenne mene täysin rikki. Paista 175 asteessa n. 10 minuuttia tai kunnes keksit ovat levinneet ja saaneet hieman väriä.

- Suvi
                Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!