12/01/2013

Whoopy dooby!

Jouluiset luumu-piparkakku whoopiet

Joulu alkaa pikku hiljaa lähestyä, ja sen kunniaksi päätin aloittaa joululeivontakauden whoopie-leivosten merkeissä. Tiedetään, tiedetään, täällä tullaan ruokamaailman aallon pohjalla, mutta vasta nyt sain tarpeeksi intoa lähteä kokeilemaan näitä macaron-leivosten sukulaisia. Ehkä yksi syy miksi kokeilemiseen on mennyt niin kauan aikaa, on se, että ohjeita lukiessani nämä eivät koskaan ole kuulostaneet kovinkaan hyviltä. Viime vuoden Maku-lehteä selaillessani silmilleni pompahti mielenkiintoinen ohje, jota päätin lähteä kokeilemaan. Niinkuin jokainen tosikotileipuri, niin täytyihin minunkin lähteä vähän muokkaamaan reseptiä omaan makuun paremmin soveltuvaksi.

Pakko myötää, yllätyin mausta positiivisesti. Esteettisesti leivoksissa on ehkä parantamisen varaa, mutta onneksi tomusokerilla voi aina peittää kaikki pahimmat virheet! Eli toisin sanoen, jos leivonnaisen ulkonäkö epäonnistuu, eikun tomusokeria peliin! Myös parempi puolisko kehui whoopieita kovasti, mutta sehän nyt ei ole kovinkaan yllättävää. Tässä resepti, olkaat hyvät. Joulun odotus virallisesti alkakoon!


Luumu-piparkakku whoopiet (Ohje mukaeltu Maku-lehdestä 6/2012)

50 g voita
1/2 dl rypsiöljyä
1 dl sokeria
1/2dl fariinisokeria
1 muna
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 1/2 tl tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
(voit käyttää halutessasi 2 tl valmista piparkakkumaustetta, jos sattuu kaapista löytymään)
3/4 dl maitoa

Täyte:
2 dl vispikermaa
1/2 prk luumuhilloa
1/2 dl fariinisokeria
murustettuja piparkakkuja maun mukaan

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vatkaa voi, öljy ja sokerit vaahdoksi. Lisää muna vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne mukaan taikinaan. Sekoita lopuksi taikinaan maito. Pursota taikinasta pellille halkaisiljaltaan n. 3cm kokoisia ympyröitä (muista leviämisvara!). Ja eikun uuniin paistumaan 12-14 minuutiksi.

Kun keksit jäähtyvät, valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää siihen sokeri, luumuhillo ja murustetut piparit. Piparit kannattaa murskata aika pieniksi, ellei sitten ole suurten sattumien ystävä. Täytä pikkuleivät joko lusikoimalla tai pursottamalla, ja laita vetäytymään hetkeksi jääkaappiin ennen tarjoilua. Koristele ennen tarjoilua tomusokerilla.

- S




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!