12/15/2013

Tee edes tämä: tahmeat riisimurot- lapsille ja lapsenmielisille


Tässä taitaa olla herkku, joka tuo monelle mieleen lapsuuden synttärikekkerit. En varmaan 20 vuoteen ole muistanut näitä nostalgisia karkkeja, mutta kun internetin ihmemaassa näihin törmäsin, maistoin jo tutun maun suussani! Muistan syöneeni myös suklaisia versioita näistä, mutta niistä ei valitettavasti ole hyviä muistoja. Taisin olla nirso kakara, kun ei edes pahimmassa makeannälässä kaakaoriisimurot maistuneet. Harmi että myöhemmin voi ja sokeri kaikissa muodoissaan ovat maistuneet. Tai no, mikäs se sellainen terveysintoilija leipurina on?! Vanha viisaushan sanoo ettei laihaan kokkiin ole luottamista. 

Pitemmittä puheitta, nyt te arvon lukijat marssitte kauppaan ostamaan riisimuroja ja vaahtokarkkeja ja teette näitä ihanan ällömakeita herkkuja! (Kannattaa mennä heti, teitä lukijoita on kertynyt kahden viikon aikana ainakin viisinumeroinen luku, joten vaahtokarkit saattavat loppua Suomen marketeista). Lupaan ettette kadu.

Tahmeat riisimurot:

3 rkl voita
40 kpl vaahtokarkkeja
1,2 l riisimuroja

Sulata pannulla voi ja vaahtokarkit tasaiseksi massaksi ja kaada riisimurojen joukkoon. Laita leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja jääkaappiin kovettumaan. Leikkaa paloiksi. Jos haluat kikkailla, voit sulattaa valkosuklaata päälle ja koristella nonparelleilla. Itse en tällä kertaa viitsinyt vaan siirryin suoraan osioon "ääntä kohti"! 


- Henna

P.S. Teksti saattaa sisältää pieniä määriä itseironiaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!