12/22/2013

Suolaiset joulutortut - nuo joulun tähdistä kirkkaimmat

Nyt päätin valmistaa viime aikoina paljon mediassa esillä olleita leivonnaisia - joulutorttuja. Kuitenkin, koska nämä tortut saavat kenen tahansa suun hymyyn, puhuisinkin näistä syötävän ihanista tähdistä ennemminkin rauhantorttuina. Unohdetaan siis hetkeksi ne saksalaiset, sillä nämä tähdet edustavat siis maan päällä vallitsevaa rauhaa ja ihmisten välistä hyvää tahtoa.



Tällä kertaa esittelyssä on ohje, joka aivan varmasti jää allekirjoittaneen joulumenuun pidemmäksi aikaa, nimittäin suolaiset joulutortut. Nämä ihanat joulun leivonnaiset jakavat usein mielipiteet kahtia, toiset rakastavat niitä ja toiset inhoavat. Itse tosin kuulun välimaastoon - pidän vain hyvistä joulutortuista :D Mikään ei kyllä voita kunnon voitakinan makua. Jos haluat olla joulupöydän yllättäjä, kokeile näitä suolaisia joulutorttuja. Idean bongasin muistaakseni uusimmasta Yhteishyvä-lehdestä. Täytteeseen kävisi varmasti erinomaisesti myös savuporo, mutta pienellä opiskelijabudjetilla kun eletään, niin jossain täytyy säästää, ja tyydyin vain härkäpaistiin, hehhee. Itse en kerinnyt tästä satsista vielä pakkaseen laittamaan, mutta aikomuksena on ottaa uusintamatsi ja syödä näitä myös pyhinä. Luulenpa, että sopisivat hyvin joulupuuron seuraksi aamupäivällä nautittavaksi...Tähän asti kaikki, joille olen torttuja tarjonneet ovat pitäneet näistä ja kyselleet ohjetta, joten tässäpä se tulee.


Suolaiset joulutortut


Rahka-voi- taikina:

250 g huoneenlämpöistä voita
250 g maitorahkaa
2 1/2 dl ruisjauhoja
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
n. 250 g ruohosipulituorejuustoa
100 g häränpaistileikkelettä

(voiteluun kananmunaa)

Sekoita voi ja maitorahka tasaiseksi massaksi. Yhdistä jauhot ja lisää taikinaan. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin, älä vaivaa! Nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Kaulitse taikina isoksi levyksi, ja taita se kolminkerroin. Toista tämä pari kertaa ja nosta taikina taas jääkaappiin 30 minuutiksi.

Kaulitse taikina isoksi levyksi, ja ota torttumuotilla taikinasta paloja. Laita keskelle nokare täytettä, ja nostele joka toinen kulma täytteen päälle. Paista torttuja uunin alatasolla 225 asteessa n. 10 minuuttia, ota jäähtymään ja nauti!

- Suvi


4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. toivottavasti onnistui hyvin! täälläkin jo suunnitellaan kolmatta satsia kun tuntuu aina loppuvan kesken :)

      Poista
  2. Heips!
    Hieno blogi, saanut paljon idiksiä. Tämän vuoden joululeipomukset
    tehdään teidän ohjeillanne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kommentista, tämän takia me tätä blogia tehdään :)
      Toivottavasti tykkäät myös tulevista jouluresepteistä!

      Poista

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!