12/06/2013

Itsenäisyyspäivän marengit


Itsenäisyyspäivän kunniaksi päätin valmistaa jotain helppoa, makeaa ja teemaan sopivaa. Tällä kertaa päätin tehdä piparminttumarenkeja sinivalkoraidoituksella. Massan tekemiseen ja pursottamiseen menee ehkä kymmenen minuuttia, joten tämä on helppoa kuin heinänteko! Paistaminen vie kuitenkin hieman enemmän aikaa.

Mielestäni jokaisen piparmintun rakastajan leivontakaapista tulisi löytyä piparminttuesanssia. Siinä on voimakas piparmintun maku, ja sillä voi maustaa käytännössä mitä vaan, kuten Hennan aikaisemmassa postauksessa olevat piparminttu-suklaa kuppikakut. Itse ajattelin laittaa lähitulevaisuudessa kokeiluun piparminttu- browniesit, mmmhh!

Piparminttumarengit


2 kananmunan valkuaista
reilu 1 dl hienoa kidesokeria
1 tl piparminttuesanssia
1 tl valkoviinietikkaa
sinistä pastaväriä

Erottele valkuaiset keltuaisista. Tässä vaiheessa kannattaa olla tarkka, ettei yhtään keltuaista jää valkuaisten joukkoon, sillä muuten seos ei vaahtoudu. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria joukkoon pienissä erissä. Vaahtoa kannattaa vatkata useampi minuutti, jotta siitä tulee paksua ja kiiltävää. Lisää lopuksi sekaan piparminttuesanssi ja valkoviinietikka.

Lämmitä uuni 125 asteeseen. Ota iso pursotuspussi, jossa on päässä noin 1,5 cm reikä. Jos haluat marengeistasi raidallisia, raidoita pussin sisäpuolta pastavärillä ottamalla väriä hammastikulla, ja vetelemällä pitkiä viivoja pussin kulmasta ylöspäin. Pastaväriä käytettäessä kannattaa muistaa, että se on erittäin herkästi tarttuvaa, eli kovin paljoa väriä ei tarvita.  Pursota sen jälkeen haluamasi kokoisia marenkeja pellille. Laita marengit uuniin, ja anna kypsyä n 60 minuuttia. Kypsyyttä kannattaa tarkkailla paiston aikana, allekirjoittanut esimerkiksi nappaa marengin uunista ja tekee makutestin. Itse pidän eniten hieman sitkeistä marengeista, jotka eivät ole täysin kuivuneet.

- SuviEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!