12/16/2013

Puolukka-piparkakkutaikina muffinssit

Huh huh hellettä! Lämpöaaltoa pukkaa niin lämpimien ulkoilmojen kuin kuumana käyvän hellan ansiosta! Joulu on mitä otollisinta aikaa kaikkien uusien reseptien kokeiluun, ja inspiraatiota meinaa pukata joka nurkan takaa. Hennan kanssa ollaankin pohdittu, että on se kurjaa kun elämässä on myös paljon muuta tekemistä kuin leipominen, niin ettei aikaa meinaa aina löytyä tarpeeksi kaikkien reseptien kokeiluun...

Viikonlopulle ja alkuviikolle oli tiedossa useammat pikkujoulut, ja yllättäen olin lupautunut huolehtimaan osasta tarjoilua. Miettiessäni makeaa jouluista tarjottavaa mieleeni tuli ajatus raa`alla piparkakkutaikinalla täytetyistä puolukkamuffinsseista. Amerikan maalla on tapana tehdä kaikkea mahdollista keksitaikinasta, ja olen itsekin kerran aiemmin intoutunut kokeilemaan keksitaikinasisustalla varustettuja muffineita, jotka olivat muuten aivan mahtavia! Niinpä suosittelen lämpimästi jättämään piparitaikinasta vähän syrjään näitä muffineja varten, sillä kaikkihan sen tietää, taikina on aina parempaa!

Tällä viikolla vielä neljä postin täyteistä työpäivää, mutta sitten helpottaa. Loput joululeipomiset jätän ensi viikonloppuun, kun menen Pohjanmaalle äidin ja isän lihapatojen ääreen. Tänä jouluna ollaankin poikkeuksellisesti ensi kertaa viettämässä jouluaattoa miehen kotona, mitä odotan innolla. Olen aina haaveillut isosta perhejoulusta, ja ilmeisesti pienen tytön iltarukoukset on kuultu kun kohdalle siunaantui mies jolla on iso perhe! Lupauduttiin myös kahteen paikkaan joulupukiksi ja -muoriksi, ja voitte olla varmoja että tämä muori on enemmän kuin innoissaan! Saas nähdä kuinka innoissaan lapset ovat..Mutta nyt siis asiaan ja reseptiä peliin.Puolukka-piparkakkutaikina muffinssit


Puolukkamuffinsit

100 g voita
2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
2 munaa
6 dl jauhoja
2 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
3 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
1 dl puolukkasurvosta

Täyte

Piparkakkutaikinaa (itsetehtyä tai valmista)
Päälle valkosuklaata

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita jauhot ja mausteet ja lisää vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Lisää lopuksi puolukkasurvos. Laita taikina muffinssivuokiin, ja paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.

Koverra jäähtyneisiin muffinsseihin kolo esimerkiksi omenaporaa käyttäen, ja täytä kolo piparkakkutaikinalla. Lopuksi päällystä koko komeus valkosuklaalla. Tiputtele valkosuklaan päälle tuoreita puolukoita koristeeksi.

- Suvi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!