12/21/2013

Hyvää mustaherukkakakkua ja rumia kuvia

Oi mustaherukka, rakastanko vai vihaanko sinua? Muistutat mieleeni ne nöyryyttävät hetket koulun hiihtokilpailuissa kun kaikkeni antaneena sukset lipsuen viimein saavuin maaliin. En saanut palkintoa, en kunniamainintaa, en edes sitä kaipaamaani kylmää juomaa. Ei, edessäni oli höyryävän kuuma kattilallinen makeaa herukkamehua. Juuri sitähän ihminen kaipaa urheilusuorituksen jälkeen, kuumaa ja erittäin makeaa mehua. Tunnustan, ravitsin äiti maata tuolla koulun keittäjien rakkaudella valmistamalla juomalla.

Ilmeisesti mustaherukat ovat kuitenkin antaneet minulle anteeksi, sillä ne ovat sulostuttaneet kahvihetkiämme tämän herkullisen kakun muodossa. Älä siis pelkää sinä, joka olet myös traumatiositunut kuuman herukkamehun vuoksi, tämä kakku ei okseta.





Pohja (24cm irtopohjavuoka)

2 munaa
3/4 dl sokeria
3/4 dl jauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
0,5tl leivinjauhetta
1 tl kanelia

Voitele ja jauhota 24cm irtopohjavuoka. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää kuivat aineet varovasti käännellen. Paista noin 10min 175 asteisessa uunissa.

 

Mustaherukkamousse: 

3 liivatelehteä
3 rkl mustaherukkamehua
200g mustaherukoita
1 dl sokeria
2 dl vispikermaa

Liota liivatelehtiä kylmässä kunnes pehmenevät. Kuumenna 3rkl mustaherukkamehua ja lisää liivatelehdet, joista on puristettu ylimääräinen vesi pois. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sokeri ja mustaherukat ja lisää liivate ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Suklaamousse:

2 liivatelehteä
3 rkl nestettä
150g tummaa suklaata
2 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa kerma ja lisää suklaa ja sokeri. Toimi liivatteiden kanssa kuten edellisessä kohdassa.
Levitä kakkupohjan päälle suklaamousse ja sitten mustaherukkamousse. Voit myös laittaa mousseja usemamaksi kerrokseksi. Anna kakun hyytyä ennen kiilteen lisäämistä.

Mustaherukkakiille:

4 dl mustaherukkamehua
3 liivatelehteä

Kuumenna osa mehusta ja lisää liotetut liivatelehdet. Lisää seokseen loopu mehu. Anna hyytyä jonkin aikaa ennen kakun päälle lisäämistä.

Koristele esimerkiksi sulatetulla suklaalla.


- Henna

P.S. Olin tosissani otsikkoa kirjoittaessani. Jos joku tietää the ultimate special waterproof hi-tech- keinon ottaa mahtavia ruokakuvia, niin neuvotellaan hinnasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!