12/26/2013

Whiskey`n mustard in a jar- kaveria kinkulle ja miksei vähän muullekin



Vaikka joulunpyhät alkavatkin lähennellä lopuaan, ei silti koskaan ole liian myöhäistä sinapin valmistukselle! Tätä on nyt testailtu sekä kinkun että kalkkunan kanssa, ja raadin yksimielinen mielipide oli, että hyvää on! nyt paljastan teille reseptin jolla kinkku selättyy entistäkin paremmin. Omatekoisella sinapilla tulee varmasti foodie-pisteet plakkariin, joten suosittelen lämpimästi! Ja on muuten niin helppo ohje, että melkein hävettää. Ohjeen bongasin Maku-lehden sivuilta, tosin omenaviinietikan vaihdoin hetkellisestä ideasta miesten ja itseni iloksi viskiin. Voin tosin sanoa, että maku ei ole millään tavalla hallitseva, joten viskistä pitämättömätkin voivat huoletta lisätä tilkan sinappiinsa. Sinapin maku muistuttaa dijonia, mutta hunajan tuoma makeus taittaa makua hieman pehmeämpään suuntaan. Viskin voi halutessaan jättää pois reseptistä, tai korvata esimerkiksi tilkalla konjakkia tai balsamicoa.


Hunajainen viskisinappi 


1 1/2 dl sinappijauhetta
2 1/2 dl kermaa
2 dl hunajaa
3 kananmunaa
1 tl suolaa
oman maun mukaan viskiä
(itse laitoin ehkä reilut 2 rkl)

Heitä kaikki ainekset suolaa ja viskiä lukuunottamatta kattilaan, ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Kun seos on kiehahtanut, nosta pois liedeltä ja mausta suolalla ja viskillä. Purkita sinappi pestyihin lasipurkkeihin ja säilytä jääkaapissa.






1 kommentti:

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!