12/09/2013

Puolukka-kinuskiwhoopies


Tadaa, tässä ovat elämäni ensimmäiset whoopiet! Viimeinkin hyppäsin tähän trendiin mukaan ja täytyy sanoa että kyllä kannatti! Tämä tosin on nyt tälläinen Suomi edition eli jätin pois perinteisen voi-tomusokeritäytteen, sillä se on yksinkertaisesti mielestäni pahaa. Sen tilalle tein kinuskikerman ja sehän se vasta hyvää olikin! Amerikkalaiset voisivat ottaa tästä mallia... ;)
Tein leivoksien päälle kinuskikuorrutteen, mutta sen voi hyvin jättää poiskin. Puolukat voi korvata muilla marjoilla, esimerkiksi vadelmat tai punaherukat sopivat hyvin makean kinuskin kaveriksi. 

Pohjataikina (noin 15 whoopieta):

200g sokeria
125g voita
1 iso kananmuna
320g jauhoja
2tl leivinjauhetta
250ml piimää tai kermaviiliä

Sulata pannulla 100g sokeria. Lisää sokeriin 1dl vettä ja keitä hiljalleen kunnes seos on yhtenäinen. Vaahdota voi ja 100g sokeria vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna, sokeriseos ja vuorotellen piimä ja jauhot. Lusikoi pellille noin reilun 1 ruokalusikallisen kokoisia kakkusia ja paista 180 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Leivoksia tulee 12-15 eli puolikkaita tuplasti enemmän. Kuorruta heti paiston jälkeen puolet kinuskikuorrutteella ja anna jäähtyä hyvin ennen täyttämistä.

Täyte:

70g voita
50g tummaa sokeria
1 rkl siirappia
 2,5 dl esim. Flora kuohua
puolukoita muutama desi

Keitä täytteeseen kinuski. Sulata kattilassa voi, sokeri ja siirappi. Keitä kunnes seos on yhtenäinen ja vaahtoava. Lisää 1 rkl kermaa. Siirrä toiseen astiaan (ota reilu ruokalusikallinen sivuun kuorrutusta varten) ja jäähdytä hyvin. Vaahdota loppu kerma ja yhdistä kinuskikastikkeeseen.

Kinuskikuorrutus:


Sulata kattilassa 100g tomusokeria, 1 rkl kinuskia ja 2 rlk vettä. Kuorrutus saa olla aika löysää, lisää siis tarvittaessa vettä. Lusikoi vielä lämpimien puolikkaiden päälle.

Pursota tai lusikoi kinuskivaahtoa puolikkaiden päälle, ripottele päälle puolukoita ja laita kansi päälle. AVOT, valmis!





- Henna

5 kommenttia:

  1. Jos kaipaat apua ulkoasun kanssa, käyhän tsekkaamassa uunituore blogini ja kommentoimassa mitä haluaisit oppia.

    www.ulkoasu-muokkauksia.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Laura! Hyvä aihe blogille sulla, taidan saman tien käyä siellä :) on sen verran vielä opittavaakin ;D

      Poista
  2. Te voisitte kehittää maalimanrauhaa edistävän kaakun.Se olis toi Piece of Cake tai sit Cake of Peace.Hyvää Joulun Orotusta ♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! Se olis niin iso että siitä riittää kaikille mahottomat palat, edistää rauhaa kun ei tarvi tapella viimesestä palasta! 😉

      Poista

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!