12/02/2013

Polka cupcakes

Ah, suklaa ja piparminttu, mikä täydellinen makuyhdistelmä! Näitä kuppikakkuja saatoin itsekin syödä yhden jos toisenkin...meillä ei lasketa! Tämä sopii erinomaisesti jouluherkuksi myös niille, jotka eivät perinteikkäistä luumuhilloista sun muista välitä. Hempeät punavalkoiset raidat päällysteessä sopivat täydelliseksi kruunuksi esimerkiksi pikkujouluihin, illan viettoon tai vaikka ihan muuten vaan arkipäivää piristämään, niin kuin itse tässä tapauksessa tein.

Reseptistä tulee n. 20 kappaletta eli tästä riittää myös kaverille.Testasin tässä reseptissä kauppareissulla löytynyttä Dr.Oetkerin cupcake toppingia, ja täytyy myöntää, että hintalaatusuhde oli mitä mainioin! Itse en ole hirveä tuorejuusto-tomusokerikuorrutteen ystävä, ja päällysteestä tulikin tällä tavalla ihanan kepeä ja ilmava. Jos haluat vielä voimakkaamman piparmintun maun, voit lisätä taikinaan rouhittuja polkakarkkeja.




Taikina:

6-7 dl vehnäjauhoja
2,5tl leivinjauhetta
0,5tl suolaa
1 dl tummaa kaakaojauhetta
4dl sokeria
1,5dl pehmeää voita
2 kananmunaa
1,5tl vaniljasokeria
3dl maitoa
(rouhittuja polkakarkkeja)
tummaa suklaata

Sekoita jauhot, suola, leivinjauhe, kaakao ja vaniljasokeri. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen vaahtoon. Lopuksi lisää taikinaan vuorotellen jauhoja ja maitoa. Laita nokare taikinaa vuokaan, lisää suklaapala ja peitä taikinalla.

Paista kuppikakkuja 180 asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia.

Piparminttukuorrutus:

1 pss Dr. Oetker cupcake topping
2,5dl maitoa
n. 2tl tai maun mukaan piparminttuaromia
punaista elintarvikeväriä

Valmista kuorrute ohjeen mukaan ja lisää piparminttuaromi vähitellen. Maista kuorrutetta välillä, sillä piparminttu on todella voimakkaan makuista. Jaa kuorrute kahteen osaan ja värjää toinen punaiseksi.
Tee pursotinpussin sisälle kaksi raitaa punaisella kuorrutteella ja lisää lopuksi valkoinen raitojen väliin. Pursota kuorrutus hyvin jäähtyneiden kuppikakkujen päälle ja koristele polkakarkeilla ja piparminttukarkkikepeillä.


- Henna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!