12/14/2014

10. yötä jouluun: Joulun hauskimmat karkkikeppikeksitErilaiset keksit ovat olennainen osa joulun tunnelmaa. Suomalaiseen joulukeksikulttuuriin kuuluvat lähtemättömästi ainakin piparit, hannatädinkakut ja lusikkaleivät. Amerikassa keksilajitelmat ovat huomattavasti laajempia, ja amerikkalaiseen kulttuuriin kuuluu myös olennaisena osana keksien näyttävyys. Koska perinteikkäät suomalaiset keksit eivät välttämä ole kaikkein hauskimpia katsella, päätin ottaa mallia rapakon takaa, ja tehdä karkkikepin näköisiä keksejä. Ohje on mukaelma Allrecipes-sivustolta. Ensimmäinen satsi keksejä meni miehen työpaikan joulumyyjäisiin, ja kaiken kiireen keskellä nämä meinasivat jäädä kuvaamatta. Yhtäkkiä huomasin, kun mies hääri kameran kanssa keittiössä, ja tajusin, että siellä se nyt sitten oma-aloitteisesti ottaa kuvia vaimon puolesta :) Joten kiitos kuvista menee tällä kertaa miehelle, on se selvästi jotain oppinut seuraamalla meikäläisen sekoiluja.


Nämä keksit ovat varmasti etenkin lasten suosikkeja, ja myönnettäköön, että sen verran hyviä näistä tuli, että varmasti näitä tänä vuonna myös omaan joulupöytään tulee valmistettua. Keksien säilyttämisessä ja siirtämisessä kannattaa olla muuten varovainen, koska nämä menevät aika helposti rikki. Taikina on muutenkin aika murenevaista, joten keksien muotoiluvaiheessa kannattaa ottaa myös rauhallisesti (tämä kohta tuottaa joka kerta joskus ongelmia ainakin meilläpäin..)


Karkkikeppikeksit


225 g voita
2 1/2 dl tomusokeria
1 muna
2 tl vaniljasokeria
6 1/2 dl vehnäjauhoja
pari tippaa piparminttuesanssia

Vatkaa huoneenlämpöinen voi, tomusokeri,vaniljasokeri ja muna keskenään sekaisin. Sekoita joukkoon piparminttuesanssi ja vehnäjauhot. Jauhot kannattaa sekoittaa taikinaan käsin. Jaa taikina kahteen osaan ja värjää puolet taikinasta punaisella elintarvikevärillä. Nosta taikinat kylmään oleentumaan ainakin puoleksi tunniksi.

Keksien valmistus vaiheittain

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!