12/05/2014

19. yötä jouluun: Suolaiset joulutortut 2.0


Yksi harvoista kritiikeistäni joulua kohtaan on oikeastaan suolaisten leivonnaisten puute. Usein joulunaikaan tarjotaan noin sataa erilaista makeaa leivonnaista - on piparia, torttua, juustokakkua, täytekakkua, keksiä, kuivakakkua, puuroa, kiisseliä ja vaikka mitä. Viime jouluna vihdoin päätin, että asioiden on muututtava, ja tein ensimmäistä kertaa suolaisia joulutorttuja. Reseptistä onkin tullut yksi blogin suosituimmista, eikä suotta. Viime vuonna tein torttuja kolme kertaa, ja ne loppuivat aina heti kesken. Reseptiäkin kyseltiin useaan otteeseen, joten tilausta suolaisille jouluherkuille selkeästi on. Koska kuitenkin tiedän, ettei aina ole aikaa ja jaksamista alkaa tekemään rahkavoitaikinaa itse, päätin kokeilla tehdä suolaisia joulutorttuja valmistaikinasta.


Täytteeseen valitsin tällä kertaa lohen ja juhlavan piparjuuren. Jos käytät pelkkää piparjuurituorejuustoa, jää maku aika miedoksi, joten jos onnistut kaupasta löytämään niin suosittelen extra-piparjuuren lisäämistä täytteeseen. Muistaakseni ainakin venäjä-hyllyillä olen törmännyt säilöttyyn piparjuuritahnaan. Toki voit myös ottaa taiteellisen vapauden ja kokeilla myös muita täytteitä, esimerkiksi alkuperäisen joulutorttuohjeen härkä-tuorejuustotäyte toimisi varmasti myös todella hyvin!


 

Suolaiset lohi-piparjuuri joulutortut (n. 20 kpl)


1 pkt (1 kg) voitaikinalevyjä
150 g lämminsavulohta
1 pkt piparjuurituorejuustoa
(1 tl piparjuuriraastetta)

Paloittele lohi pieneksi, ja tarkista samalla ettei kalassa ole ruotoja. Sekoita lohi tuorejuuston kanssa ja lisää halutessasi piparjuuriraaste. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista joulutortut taittelemalla ne ensin tähdiksi, ja sen jälkeen voitele ne kananmunalla. Lopuksi nosta päälle n. 1 tl täytettä. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!