12/06/2014

18 yötä jouluun: Viiden minuutin piparipullat


Muistatteko sen vanhan tv-mainoksen, jossa vieraat ilomoittavat tulostaan vain puoli tuntia etukäteen, mutta Myllyn paras- lehtitaikinan ansiosta kahvipöydässä on silti uunituoretta tarjottavaa? Kyseinen mainos tuli heti mieleeni piparipullia tehdessäni, ehkä osittain siksi että se oli yksi lempimainoksistani pienenä lapsena (hauska musiikki ja herkkuja!) ja etenkin siksi että nyt on mennyt kehitys eteenpäin. 2010-luvulla riittää että vieraat tekstaavat 15 minuuttia ennen tuloaan ja saavat silti tuoretta joulupullaa. Joten jos itsenäisyyspäivänvieraat ovat jo tulossa, niin vielä kerkeät tekemään pikaisen reissun ABClle ja ostamaan tarvikkeet näihin pulliin.

Joulukiireiden lisäksi joulukuussa kyläillään paljon (pitäähän niitä joulukukkia ja konvehtirasioita viedä naapuriin ja sinne tänne). On mukava tarjota jotain hyvää, mutta mielellään ilman stressiä. Itse mieluiten tarjoan jotain itsetehtyä, mutta sen verran laiska olen ettei lainkaan haittaa vaikka vain paistaisin valmiita pullia. Olenkin jo vuosia ollut raakapakastepullien ystävä; todella halpa hinta (alle 3€/14kpl), maku melkein kuin itseleivotussa pullassa ja mahdollisuus tuunaukseen. Aiemmin blogissa on julkaistu nyhtöpullien resepti.

Piparipullat tehdään kaikessa yksinkertaisuudessaan vain lisäämällä pipari pullan päälle ennen paistoa. Tarvitaan siis vain valmiita pullia ja piparitaikinaa. Taikinaa jää yli tavallisten pipareiden leipomiseen. Tosin houkuttelevammalta kuulostaa tänään MeNaisista lukemani vinkki: leikkaa  jäisestä taikinasta pitkulaisia siivuja ja nauti sellaisenaan kahvin kanssa. Taidan kokeilla ensi tilassa.

Piparipullat

valmiita pullia raakapakasteena (esim. Pirkka)
valmista piparitaikinaa

Kauli piparitaikina muutaman millin paksuiseksi ja tee siitä pullan päälle sopivankokoisia pipareita. Voitele pullat kananmunalla ja laita päälle pipari. Paista 200 asteessa reilu 6-8 minuuttia.
valmiita pullia raakapakasteena (esim. Pirkka)Toivotamme hyvää ja rauhallista itsenäisyyspäivää! (Muistakaa katsoa linnanjuhlat ;))

- Henna ja Suvi
4 kommenttia:

 1. Hei Heavenly bakings -bloggarit!
  Tarkoitatteko tätä mainosta?
  https://www.youtube.com/watch?v=ME1MukkynM4&list=PLD366644CFB7FA1BF&index=9

  Herkullista Joulua toivottaen
  Myllyn Paras Oy

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Tämän helpommaksi ei kyllä juuri resepti voi muuttua :)

   Poista

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!