12/17/2014

7. yötä jouluun: Veikeät joulutontut valkosuklaamassasta



Yleensä emme Hennan kanssa ole mitään kaikken taiteellisimpia koristelijoita. Nyt kuitenkin oli kyseessä niin helppoa ja hauskaa syötävien koristeiden tekoa, että oli pakko tarttua tuumasta toimeen. Jostain kumman syystä usein syötävät koristeet tehdään marsipaanista ja ainakaan meidän mieleen ei marsipaani kyllä ole sitten yhtään. Mielestämme ei ole myöskään järkevää tehdä sellaisia koristeita mitä ei voi saatika halua syödä. Idean näihin tonttuihin saimme Matildas Mat-blogista. Matilda kuitenkin teki tonttuset juurikin marsipaanista, joten vaihtoehtoinen ratkaisu oli kehitettävä. Päädyimme tekemään valkosuklaamassaa, ja sen tekeminen todella helppoa ja kätevää. Yhteisen valkosuklaamuotoilun ohessa (voiko olla ihanampaa sanaa kuin valkosuklaamuotoilu!) päätimme toteuttaa Hennan pitkäaikaisen haaveen, ja tehdä blogihistoriamme ensimmäisen Youtube-videon! Videolla Henna näyttää yksityiskohtaisesti kuinka nämä söpöläiset oikein valmistuvat.




Valkosuklaamassa


200 g valkosuklaata
1 dl vaaleaa siirappia
2 dl tomusokeria
(elintarvikeväriä)

Sulata valkosuklaa. Sekoita siirappi ja tomusokeri valkosuklaaseen, ja vaivaa taikinaa muutaman minuutin ajan. Jos haluat värjätä massaa elintarvikevärillä, tee se tässä vaiheessa. Nosta massa jähmettymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Voit tehdä massasta joko täytekakun päällysen tai esimerkiksi näitä söpöjä joulutonttuja:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!