12/01/2014

23. yötä jouluun: Kaksi haastajaa perinteisille joulutortuille


Jo useampana vuonna olemme Suvin kanssa seuranneet leivonta-blogien joulukalentereita, ja ideasta innostuneena päätomme tänä vuonna tuoda myös oman kortemme kekoon. Jokaisena päivänä jouluun asti julkaisemme siis jonkun joulu-aiheisen reseptin, joten käythän tsekkaamassa päivittäin mitä olemme keksineet :)
(Meillä on tietenkin perinteiset suklaakalenteritkin, onhan teilläkin?)

Rakastan perinteisiä joulutorttuja ja eritoten luumumarmeladia, mutta myönnettäköön että vaihtelu on siitäkin huolimatta tervetullutta. Viime vuonna lisäsin torttuihin vaniljakreemijauhetta, tänä vuonna halusin kuitenkin vielä enemmän vaihtelua. Kaapissa sattui olemaan appelsiinmarmeladia ja vaniljakreemijauhetta ja kokeilun kautta huomasin ne hyväksi pariksi. Vanilja tasoittaa voimakasta appelsiinimarmeladin makua, joten lopputulos on lempeän makuinen.

Suklaatähdet sen sijaan keksin todelliseen tarpeeseen (halusin olla hyvä vaimo...heh). Kauppareissulla nimittäin huomasin pain au chocolat- suklaavoitaikinaleivonnaisten poistuneen Lidlin paistopisteen valikoimasta. Kyseisiä leivonnaisia on uponnut taloutemme toiseen puoliskoon todella huomattava määrä, joten päätin tehdä jotain samankaltaista itse. Tietenkin helpon kaavan mukaan, sillä en ole niitä ihmisiä jotka haluavat hikoilla keittiössä tunti toisensa jälkeen voitaikinaa tehdessä. Kaikessa yksinkertaisuudessaan lisäsin suklaarouhetta lehtitaikinatähden väliin. Vieläkin helpommalla tietenkin pääsee, jos ei tee leivonnaisista tähdenmuotoisia vaan yksinkertaisia neliöitä.

Yhdestä 500 gramman torttutaikinapaketista saat noin 10 suklaatähteä. Tähtimuottini oli vain 8cm läpimitaltaan ja jokaisesta levystä jäi hieman taikinaa yli. Voit siis tehdä tähtiä aika isollakin muotilla.     Suklaan määrä riippuu tähtien koosta, mutta noin 1pala/tähti on sopiva määrä.

Suklaatähdet

torttutaikinalevyjä (1 levy/2 tähteä)
tummaa suklaata (1pala/tähti)
voiteluun kananmuna
koristeluun suklaata ja nonparelleja

Sulata takinalevyjä hetken aikaa. Kauli jokainen taikinalevy niin ohueksi että siitä saa piparimuotilla 4 tähteä. Voitele puolet tähdistä reunoiltaan, lisää keskelle suklaarouhetta. Laita toinen tähti päälle ja sulje reunat hyvin sormilla painellen. Voitele tähdet ja tee kanteen pieni viilto, jotta höyry pääsee ulos. Paista 225 asteisessa uunissa noin 5-8 minuuttia tähtien koosta riippuen. 


Enkelitortut appelsiini-vaniljatäytteellä (10 kpl)

500g pkt torttutaikinaa
1dl appelsiinimarmeladia
1/2dl vaniljakreemijauhetta + 1/2dl vettä

Valmista täyte sekoittamalla vesi ja vaniljakreemijauhe, lisää appelsiinimarmeladi. Tee enkelitortut vaihekuvien mukaan. Paista 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!