12/07/2014

17. yötä jouluun: Suklaa-inkivääripiparit


Joulu lähestyy, ja kiireiden läsnäololta ei varmaan voi välttyä. Onneksi meikäläisellä on kuitenkin edessä lähinnä ennaltasovittuja tuttujen näkemisiä ja kyläilyä, joten ei tässä sinänsä liikoja ole valittamista. Hetkittäin ehkä kuitenkin tuntuu hieman haasteelliselta yhdistää viimeiset opiskelut ja työt kaikkeen muuhun elämään - kellään muilla vastaavia kokemuksia?


 Lapsuudesta alkaen meillä on aina tehty kolmenlaisia pipareita. Yksi taikina tavallisia pipareita, toinen taikina erityisesti piparitalonrakennukseen sopivaa ja kolmas taikina vaaleita pipareita.  Tänä vuonna päätin olla radikaali, ja kokeilla vielä neljättä uutta taikinaa. Niinpä kokeiluun pääsi suklaa-inkivääripiparit. Suklaa ja inkivääri ovat yhdessä hienostunut yhdistelmä, joka toimii varmasti myös niille, jotka eivät tavallisista pipareista välitä. Taikinan tummaan makuun voisi sopia hyvin myös raastettu appelsiininkuori, joten jos kotoa sattuu appelsiini löytymään, niin kokeilunhaluiset voivat testata ja jakaa kokemukset kommenttiboksissa!


Suklaa-inkivääripiparit


5 dl jauhoja
1 dl kaakaojauhetta
125 g voita
1 1/2 dl fariinisokeria
1 1/2 tl inkiväärijauhetta
1,2 dl (vaaleaa) siirappia

Sekoita jauhot, kaakaojauhe, inkiväärijauhe ja fariinisokeri keskenään. Nypi joukkoon kylmä voi. Sekoita joukkoon siirappi, ja muodosta taikinasta kiinteä pallo. Nosta taikina jääkaappiin kylmettymään. Kaulitse taikinasta n.3-5 mm. paksuinen levy, ja ota piparimuotilla haluamasi mallisia pipareita. Paista keksejä 200 asteisessa uunissa 5-7 min. (Paistoaika vaihtelee uunikohtaisesti, joten ole tarkkana etteivät piparit kärvenny!) 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!