12/09/2014

15. yötä jouluun: Pähkinäinen karpalofudge



Makeisten valmistaminen itse kuuluu ehdottomasti jouluvalmisteluihin. Useamman kerran olen antanut itsetehtyjä karkkeja lahjaksi kivoissa pikkupurkeissa, tai sitten vaihtoehtoisesti syönyt itse. Lapsuuden ykkösmakeinen oli riisimuromakeiset, joiden reseptin Henna esittelikin viime vuonna. Myös fudge on varmasti yksi yleisimmistä joulukarkeista, koska se on helposti muunneltavissa ja suhteellisen helppo tehdä. Tämä resepti on vielä tavallista helpompi, koska pitkää keittoaikaa ei tarvita. Näiden valmistamiseen menee noin 15 minuuttia, mutta toki massan jäähtymiseen menee lähemmäs kolme tuntia. Koska reseptiin tulee aika paljon suklaata, niin valitse itsellesi mahdollisimman mieleisen makuinen suklaa.Voit siis tehdä nämä hyvin edellisiltana ennen nukkumaan menoa, ja leikata palasiksi aamulla.

 

Pähkinäinen karpalo-suklaafudge


1 prk kondensoitua maitoa
50 g voita
1tl sormisuolaa (ei pakollinen)
1 tl vaniljaesanssiatai vaniljasokeria
350 g tummaa laadukasta suklaata
1 dl rouhittuja pähkinöitä (pistaasi,pekaani,saksanpähkinä)
1 dl karpaloita

Päällystä n. 20cm x20cm kokoinen vuoka leivinpaperilla. Keitä kondensoitua maitoa, voita, suolaa ja vanijaesanssia keskikokoisella paistinpannulla keskilämmöllä n. 5 minuuttia kunnes voi on täysin sulanut. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa, rouhitut pähkinät ja karpalot, ja sekoita niin kauan kunnes suklaa on täysin sulanut. Kaada fudge-massa vuokaan, tasoita pinta ja nosta jääkaappiin kolmeksi tunniksi tai kunnes fudge on täysin jähmettynyt. Leikkaa valmis fudge pieniksi kuutioiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!