12/02/2014

22. yötä jouluun: Jouluiset piparminttukeksit



Kun joulukuu alkaa lähestymään, valtaa piparminttu-hulluus talouden. Alan himoitsemaan kaikkea piparmintun makuisena, ja hamstraan perinteikkäitä karkkikeppejä kaapit täyteen, koska ne käyvät sekä koristeesta että sopivat leivontaan. Nyt esittelemme teille ihanan piparminttukeksi-reseptin. Suosittelen lämpimästi piparminttu-aromin ostamista, koska sillä saa helposti ihanaa aromia leivonnaiseen kuin leivonnaiseen, ja se myös säilyy pitkään. Taikinaan voi halutessaan laittaa myös vaikka desin verran valkosuklaarouhetta, jos siltä tuntuu. Karkkikeppejä löytyy nyt lähes joka kaupan hyllytä, mutta aivan yhtä hyvin voi käyttää myös usein irtokarkkihyllyistä löytyviä polka gris karkkeja. Näillä kekseillä pääsee nopeasti sopivaan joulutunnelmaan!


Piparminttukeksit


200 g voita tai margariinia
1 1/2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 muna + 1 keltuainen
1 tl vaniljaesanssia (tai vaniljasokeria)
(pari tippaa piparminttuesanssia)
1 tl soodaa
5 dl vehnäjauhoja
1 - 1 1/2 dl murskattuja piparminttukarkkeja (polka gris, karkkikeppi tms.)

koristeluun valkosuklaata, piparminttukarkkirouhetta

Vaahdota rasva ja sokerit vaahdoksi. Lisää muna ja keltuainen ja vatkaa hyvin seokseen. Lisää joukkoon vaniljaesanssi ja halutessasi piparminttuesanssi. Yhdistä jauhot ja sooda keskenään, ja sekoita taikinaan. Kaada taikinaan lopuksi murskatut piparminttukarkit, ja sekoita tasaiseksi. Muodosta taikinasta n. 3-4 cm:n kokoisia palloja (muista jättää leviämisvara!), ja paista 180 asteisessa uunissa 8-10 minuuttia. Vältä ylipaistamista.

Kun keksit ovat jäähtyneet sulata n. 50 g valkosuklaata, ja dippaa keksejä valkosuklaaseen tai valuta suklaata sikin sokin keksien päälle. Viimeistele piparminttukarkkirouheella. 


4 kommenttia:

  1. Oi oi, näyttääpä niiin hyviltä ja suloisilta piparminttukekseiltä. Nam.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Just eilen mietinkin, että täytyis taas tehdä keksejä kun omatekemät on aina niin paljon parempia!

      Poista
  2. Leivottiin näitä tänään vino pino ympäri Suomea lahjottaviksi. Maistuvat siltä miltä näyttävätkin -suloisilta! Kiitos reseptistä, jään jännityksellä odottamaan mitä jäljellä olevista luukuista napsahtaa tehtäväksi ;)

    VastaaPoista

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!